«Πατάει γκάζι» για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σύσκεψη στην Κομοτηνή, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων

Τη δεδηλωμένη πρόθεσή τους να κινηθούν με γοργούς ρυθμούς, ώστε το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής να έχει ολοκληρωθεί σε 3-4 χρόνια, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που βρέθηκαν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή.

Οι εκπρόσωποι συμμετείχαν σε σύσκεψη που συγκλήθηκε με τη συμμετοχή του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργου Φιλιππίδη, του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτη μαζί με τον διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας της ΥΠΕ, του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Δημήτρη Καρασταύρου, των διοικητικών και τεχνικών διευθυντών του Νοσοκομείου καθώς και άτομα της τεχνικής υπηρεσίας.

Εποικοδομητική συνάντηση

Όπως σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης, μετά την ανακοίνωση τόσο από το Ίδρυμα, όσο και από το Υπουργείο Υγείας και τον Πρωθυπουργό της κατασκευής νέου νοσοκομείου στη Ροδόπη, ξεκίνησαν μια σειρά επαφών, και οι τεχνικοί από το Ίδρυμα, με τη συνοδεία γιατρών και οικονομολόγων, θέλησαν να συναντήσουν όλους τους εμπλεκόμενους, για να αρχίσει να υλοποιείται ο στόχος της κατασκευής νέου νοσοκομείου.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, με τους εκπροσώπους του Ιδρύματος να θέτουν επί τάπητος τη μελέτη του 2013, ζητώντας απόψεις και προτάσεις των συμμετεχόντων επάνω σε αυτές, ώστε να γίνει επικαιροποίησή τους.

Όντως κατά τη συνάντηση τέθηκαν θέματα, και από τη διοίκηση του νοσοκομείου, για αλλαγές και στοιχεία που θεωρούν ότι λείπουν από τις μελέτες, τα οποία θα ληφθούν σοβαρά υπόψη κατά την κατασκευή του νέου κτιρίου, ώστε να είναι μια νοσηλευτική μονάδα όσο το δυνατόν πληρέστερη.

Οι εκπρόσωποι τους Ιδρύματος διαβεβαίωσαν τους παρευρισκόμενους ότι η κατασκευή του νοσοκομείου θα ολοκληρωθεί σε 3-4 χρόνια, και πως θα έχει διεθνή πιστοποίηση, αποτελώντας ένα πρότυπο νοσοκομείο για την χώρα μας, ενεργειακά πρωτοπόρο και φιλικό προς το περιβάλλον, με αρκετές καινοτομίες.

Έγινε επιπλέον αναφορά και στη δημιουργία δομών διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων και της μονάδας παραγωγής οξυγόνου.

Πέρα από τις προτάσεις όμως, υπήρξαν και δεσμεύσεις, αφενός από το Ίδρυμα και αφετέρου από το νοσοκομείο, οι οποίες θα ανταλλαχθούν και γραπτώς στο επόμενο διάστημα, ώστε να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

«Μεταφέραμε τον παλμό της τοπικής κοινωνίας, που μετά από πολλά χρόνια αναμονής είδε να υλοποιείται ένα μεγάλο όνειρο για τη Ροδόπη, να έχει καινούριο Νοσοκομείο»  σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης, επισημαίνοντας πως η συμμετοχή όλων αυτών των φορέων, δείχνει την ισχυρή βούληση που υπάρχει από όλους τους θεσμικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας για το νέο νοσοκομείο, το οποίο έχουν αγκαλιάσει όλοι, και πολλοί άλλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να βοηθήσουν προς όποια κατεύθυνση μπορούν.

Επίσκεψη και στον χώρο κατασκευής

Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος επισκέφτηκαν και το χώρο όπου θα χτιστεί το νέο κτίριο, ενώ συζήτησαν  με τον Δήμαρχο Κομοτηνής και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ για τεχνικά θέματα όπως τη σύνδεση με το οδικό δίκτυο, καθώς αυτή δεν θα επιχορηγηθεί από το Ίδρυμα, αλλά και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού προς το χώρο.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.paratiritis-news.gr, του Κωνσταντίνου Μαρκενδούδη, 21/9/2017}