Ποιοι θα έχουν έξτρα μόρια στους διαγωνισμούς για ΕΠΟΠ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στη μοριοδότηση των δοκίμων εφέδρων αξιωματικών για τη συμμετοχή τους στην προκήρυξη θέσεων ΕΠΟΠ.

Μοριοδότηση

«Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο παρέχει τη δυνατότητα σε όσους κατά τη διάρκεια της θητείας τους υπηρέτησαν ως δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και συμμετέχουν ως υποψήφιοι σε διαγωνισμούς πρόσληψης ΕΠΟΠ, να λάβουν επιπλέον μοριοδότηση από τους λοιπούς υποψηφίους». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος με θέμα «Μοριοδότηση των Δοκίμων Έφεδρων Αξιωματικών για συμμετοχή τους στην προκήρυξη θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)».

Με το άρθρο 3 του ν. 2936/2001 «Επαγγελματίες Οπλίτες και άλλες διατάξεις» (Α’ 166), καθορίζονται «οι ειδικότητες, τα υποβλητέα δικαιολογητικά, ο χρόνος υποβολής, ο τρόπος υγειονομικής εξέτασης των υποψηφίων, η συγκρότηση και λειτουργία των εξεταστικών επιτροπών, ο τρόπος κύρωσης των πινάκων επιτυχόντων και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 16/3/2022}