Κυρ. Μητσοτάκης από την Ξάνθη: “Η Ξάνθη και η Θράκη κόμβος παγκόσμιας εμβέλειας”

Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το εργαστήριο πολυμέσων Xanthi TechLab, που εδρεύει στο κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν οι υπουργοί κ.κ. Σκρέκας και Πέτσας.

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός μίλησε στην εκδήλωση της ΔΕΔΑ για την επέκταση της διανομής φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης (και της Ορεστιάδας) η οποία έλαβε χώρα στο 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης.

Εκεί, τον πρωθυπουργό περίμεναν οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, οι οποίοι του παρέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Λίγο αργότερα ο κ. Μητσοτάκης, άναψε την δάδα της ΔΕΔΑ, δίνοντας δίνοντας έτσι και το έναυσμα για την διανομή φυσικού αερίου σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι εκπρόσωποι της ΔΕΔΑ,  ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος, ο κ. Σκρέκας, ενώ λιγο αργότερα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα οφέλη από μια πολύ σημαντική πηγή ενέργειας αλλά και τις θέσεις εργασίας που θα προσφέρει σε όλη την περιφέρεια.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως “κόμβο παγκόσμιας εμβέλειας” την περιοχή, σε “ένα εξαιρετικά ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον”, ενώ έκανε λόγο και για δύο τεχνολογικές “πρωτιές” για την δική μας περιοχή. Η πρώτη αφορά στο γεγονός ότι σε απομακρυσμένες πόλεις το φυσικό αέριο μπορεί να μεταφέρεται σε υγρή μορφή. Και η δεύτερη αφορά στο “περεταίρω πρασίνισμα” αυτής με το Φυσικό Αέριο.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες: 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 1/7/2021}