Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα υπάρξει lockdown στη χώρα»

Λέγοντας μάλιστα ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς

Με αναφορά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας ξεκίνησε την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι σαφές πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα, που επιφέρει και απώλειες στην χώρα μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Έχουμε όμως το εμβόλιο και αυτό κάνει την διαφορά, αυτό που αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες, αυτό που αφήνει ανοιχτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία να κυκλοφορεί. Για αυτό και επιμένουμε σε τέσσερις βασικές θέσεις:

  • Πρώτον δεν θα ξαναυπάρξει lockdown στην χώρα
  • Δεύτερον οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.
  • Τρίτον η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα.
  • Τέταρτον η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 9/11/2021}