Στον Χρ. Μέτιο επισήμως το χρίσμα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Τη στήριξή του στον νυν Περιφερειάρχη εξέφρασε τελικά το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ανακοινώθηκε επίσημα το απόγευμα της Τρίτης 23 Οκτωβρίου η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον νυν περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, για να ηγηθεί του συνδυασμού στις εκλογές του Μαΐου.

Να σημειωθεί πως η στήριξη αυτή ανακοινώνεται μετά από ένα σημαντικό παρασκήνιο, που περιλάμβανε και την κάθοδο μελών της παράταξης στην Αθήνα, όπου είχαν συνάντηση με τον Γραμματέα του κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον υπεύθυνο για τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, με την τελική επιλογή πάντως, να φαίνεται να κάνει ο αρχηγός της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την ανακοίνωση αυτή συνδυάζεται και η επίσκεψη του κ. Αυγενάκη στην περιοχή μας την Τετάρτη, ώστε να ενισχύσει την εσωκομματική ενότητα.

Η επιλογή επισημοποιήθηκε μετά τις συναντήσεις με τους υποψηφίους περιφερειάρχες που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, κ. Γιώργο Κασαπίδη και Χρήστο Μέτιο που είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την επισημομοποίηση της υποψηφιότητας του βουλευτή κ. Γιώργου Κασαπίδη στη Δυτική Μακεδονία «κλείδωσαν» πλέον όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρειο Ελλάδα, καθώς είναι ήδη γνωστό ότι στην Κεντρική Μακεδονία θα στηριχθεί ο νυν Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον οποίο μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Παρασκευή στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στους δύο υποψηφίους καλή δύναμη στον αγώνα τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν την αμέριστη στήριξή του, καθώς η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τις περιφέρειες ως κεντρικό αναπτυξιακό μοχλό στο κυβερνητικό της πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάταξη της χώρας.

Στήριξη Στυλιανίδη σε Μέτιο  

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση στήριξης στο πρόσωπο του κ. Μέτιου για τη διεκδίκηση της πρωτιάς στην Περιφέρεια ΑΜΘ ήρθε και η στήριξη εκ μέρους του τ. βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει πως «η παράταξη μας ξεκινά ένα κρίσιμο και ολομέτωπο αγώνα σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την τελική ΝΙΚΗ στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές και Βουλευτικές εκλογές.

Προϋπόθεση γι’ αυτή τη νίκη είναι η ενότητα και η συστράτευση όλων των δυνάμεων. Γι’ αυτό, όπως έχω εξαρχής δηλώσει, στηρίζω την επιλογή του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία».

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, του Κώστα Μαρκενδούδη, 23/10/2018}