Με γαστρονομικές ιδέες επέστρεψαν από την Ισπανία επαγγελματίες της Ροδόπης

Με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ενίσχυση του γαστρονομικού αποτυπώματος της Ροδόπης

Με την υποστήριξη του προγράμματος ERASMUS+ και του εγκεκριμένου έργου MEDFLAVORS (Δράση ΚΑ2 – Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση) ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκπαιδευτική αποστολή επαγγελματιών του τομέα της εστίασης στην Βαλένθια της Ισπανίας από 4/3 έως 8-3 στις εγκαταστάσεις του Centro Superior Hosteleria Mediterraneo που αποτελούν μαζί με την REGIOCOP LTD τους εταίρους της Στρατηγικής Σύμπραξης στην οποία επικεφαλής εταίρος είναι το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Το πρόγραμμα περιελάβανε πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις κουζίνες του Centro Superior Hosteleria Mediterrane, στα μυστικά της Ισπανικής οινο-γαστρονομίας, επίσκεψη σε παραδοσιακό αμπελώνα οπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στα κελάρια του και δοκίμασαν τοπικά κρασιά ενώ ακολούθησαν τη διαδρομή του HORCHATA ROUTE δηλαδή την παρασκευή του τοπικού ροφήματος του HORCHATA που παράγεται από τον καρπό chufa. Στην λήξη του προγράμματος απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες πιστοποιητικά παρακολούθησης. Το έργο MEDFLAVORS θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο στην Κομοτηνή, όπου όλοι οι συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική αποστολή και οι εκπρόσωποι των δύο εταίρων της Σύμπραξης θα παρουσιάσουν σε ένα διήμερο βιωματικό εργαστήριο μια νέα πρόταση θεματικού τουρισμού.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 12/3/2019}