Μαρώνεια σε δύο τροχούς

Το τριήμερο 25-27/08 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Μαρώνεια. Στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις ετοιμάζεται πλούσιο πρόγραμμα για τους Μοτοσικλετιστές και όχι μόνο

Όλα είναι έτοιμα και για τη φετινή -και καθιερωμένη πλέον- συνάντηση μοτοσικλετιστών στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις της Μαρώνειας. Το ραντεβού έχει οριστεί για το τριήμερο 25, 26 και 27 Αυγούστου και οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm η πρόεδρος Μοτοσικλετιστικού Ομίλου Κομοτηνής Ιωάννα Πουρνάρα κάλεσε τους λάτρεις των δύο τροχών να φορέσουν “την καλύτερή τους διάθεση” για να πάρουν μέρος στην μεγάλη γιορτή.

“Ξεκινάμε 25/8 Παρασκευή. Πήγαν όλα μια χαρά, υπήρξαν κάποια προβλήματα τα οποία ευτυχώς ξεπεράστηκαν” είπε η κα Πουρνάρα και συνέχισε: “Έχουμε το βράδυ της Παρασκευής τον καθιερωμένο διαγωνισμό καραόκε με την προϋπόθεση να υπάρχει συμμετοχή. Όλοι τραγουδάμε, χορευτικά μπορούμε να κάνουμε, μασκέ θα έχουμε φέτος επίσημο γιατί μέχρι τώρα είχαμε κάποιες guest εμφανίσεις από φίλους και ήταν πάρα πολύ ωραίο. Είπαμε λοιπόν φέτος να το εμπλουτίσουμε, οπότε ας πάρουμε όλοι μαζί μας καλή διάθεση, ας ξεσκονίσουμε και τα αποκριάτικα μας και να περάσουμε όμορφες βραδιές γεμάτες κέφι”.

Η δεύτερη ημέρα της συνάντησης -το Σάββατο- περιλαμβάνει επίσης πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο η κα Πουρνάρα περιγράφει ως εξής: “Το Σάββατο γύρω στις 5 το απόγευμα θα γίνουν τα μοτο-καλλιστεία. Είναι πέντε κατηγορίες μοτοσυκλετών. Χωρίζουμε τις κατηγορίες σε on / off που είναι οι μηχανές που κινούνται άνετα στην άσφαλτο και στο χωματόδρομο, είναι η ταχύτητα -αυτές οι γρήγορες μηχανές που βλέπουμε να περνάνε αστραπιαία από δίπλα μας-, είναι η κλασική μοτοσυκλέτα που είναι παλιές μοτοσυκλέτες που έχουν ανακατασκευαστεί. Είναι πάθος η μοτοσυκλέτα, αυτή η αναζήτηση των εξαρτημάτων, των όσο γίνεται πιο γνήσιων κτλ. Είναι η κατηγορία η μικρή των παπιών, βέσπες και οι τσόπερ που είναι και αυτές μια κατηγορία από μόνες τους. Υπάρχει μια επιτροπή από μηχανικούς οι οποίοι κρίνουν με κάποια κριτήρια και ομορφιάς φυσικά, αλλά και κάποιων προσθέσεων που κάνουν τα παιδιά, βελτιώσεων και βγαίνει ο νικητής στην κάθε κατηγορία”

Η αυλαία της συνάντησης πέφτει την Κυριακή και φέτος αναμένονται συμμετοχές από διάφορα σημεία της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό: “Έχουμε πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα, πέρσι είχαμε μέχρι και από Αθήνα, Κιλκίς, Βόλο, Καστοριά και φυσικά από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα. Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία και κάθε χρόνο έχουμε και εκπλήξεις” λέει χαρακτηριστικά η κα Πουρνάρα. Εν τω μεταξύ το βράδυ του Σαββάτου θα το “ντύσουν” μουσικά οι Μάρων 5 με μία συναυλία που θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 10, ενώ την μουσική επένδυση της Παρασκευής έχει αναλάβει ο Γιώργος Γογούσης με λαϊκό πρόγραμμα.

Πέρα από τις συναντήσεις και τη γνωριμία των μοτοσικλετιστών μεταξύ τους, η συνάντηση της Μαρώνειας είναι και μία καλή ευκαιρία προβολής του τόπου και της σπάνιας ομορφιάς του, όπως σημειώνει η κα Πουρνάρα: “Είναι πολύ όμορφος ο χώρος, οι παραλίες μας είναι πανέμορφες, η Μαρώνεια δεν είναι ένας τόπος που μπορεί κάποιος να την συναντήσει στο δρόμο του περνώντας από την Εγνατία και να πει να σταματήσει ή να πάει κάποια στιγμή εκεί. Για να πάει κάποιος στην Μαρώνεια πρέπει να έχει κάποιο λόγο ή να την γνωρίζει ή με αφορμή τις Κυκλώπειες. Ξέρω πάρα πολλά άτομα και από Ελλάδα και από Βουλγαρία που την επέλεξαν την επόμενη χρονιά για τις διακοπές τους”.

Στη φετινή διοργάνωση συγχρόνως φιλοξενείται και η δεύτερη συνάντηση γυναικών μοτοσικλετιστριών.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr , του Δήμου Μπακιρτζάκη, 22/8/2017}