Ανδρέας Λοβέρδος: «Δημοκράτες» το όνομα του νέου κόμματος

«Από τον Έβρο, εδώ που χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας, εδώ που τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, ανακοινώνω την ίδρυση του κόμματός μας»

Την ίδρυση του νέου κόμματός του ανακοίνωσε μέσω social media ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως γνωστοποίησε στο σχετικό βίντεο που ανήρτησε, το όνομα του κόμματος είναι «Δημοκράτες». 

«Συμπολίτες μου, από τον Έβρο, εδώ που χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας, εδώ που τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, ανακοινώνω την ίδρυση του κόμματός μας. Το όνομά του, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ», σημειώνει ο ίδιος στο βίντεο διάρκειας περίπου ενάμισι λεπτού. 

Όπως τονίζει, πρόκειται για «για ένα κόμμα πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό. Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη. Και θα παλέψουμε κι από εκεί για την πατρίδα μας, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Ευρώπη των πολιτών». 

Ο ίδιος κάνει μνεία στον ειδικό συμβολισμό του Έβρου, λέγοντας πως «δεν ξεκινάμε τυχαία από εδώ. Στέλνω ένα μήνυμα από ένα μετερίζι που οι Έλληνες φυλάμε Θερμοπύλες, που πρόσφατα, το 2020, αποκρούσαμε απόπειρα μιας εισβολής. Ένα μήνυμα φεύγει από εδώ και πηγαίνει σε όλους τους Ευρωπαίους: μόνο ενωμένοι και ασφαλείς θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε με επιτυχία για την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Και καταλήγει: «Με δυναμισμό, με μετριοπάθεια, με κοινή λογική, εμείς οι Δημοκράτες ξεκινάμε τον αγώνα. Για την καλύτερη Ελλάδα που έχουμε μέσα μας».

πηγή: https://xronos.gr 4/3/2024