Κορωνοϊός: Ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα από τον ιό COVID-19

Πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/3) ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με κορωνοϊό μετά την επιστροφή του από ταξίδι στους Άγιους Τόπους και την Αίγυπτο. 

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο ασθενούς στη χώρα μας από τον ιό, που χαρακτηρίζεται πλέον πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

O 66χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου από τις 4 Μαρτίου, καθώς εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας όταν επέστρεψε από την εκδρομή. Ήταν ο πρώτος από τους συνολικά 54 εκδρομείς που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Αρχικά ο 66χρονος μετέβη στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο άνδρας, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα, μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Στο ίδιο νοσοκομείο, νοσηλεύεται με κορωνοϊό και η σύζυγος του 66χρονου, ωστόσο με πιο ήπια συμπτώματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Ένας ακόμη ασθενής σε σοβαρή κατάσταση 

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται πλέον μόνο ένας ασθενής στη χώρα μας ενώ οι υπόλοιποι εμφανίζουν πιο ήπια συμπτώματα. 

Πρόκειτα για έναν ασθενή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει 10 νέους ασθενείς την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 99.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 95 Έλληνες και 4 υπηκόους ξένων χωρών.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.cnn.gr/, 12/3/2020}