Κοροναϊός-Κοντοζαμάνης – «Δεν νοείται να είναι εκτεθειμένος ένας πολίτης που προσέρχεται σε μία δομή υγείας»

Την ανάγκη να πειστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του νέου κοροναϊού, προκειμένου να κλείσουν άμεσα ραντεβού για εμβολιασμό, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, εξηγώντας εκ νέου γιατί νομοθετήθηκε η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για το προσωπικό των δομών υγείας

Την επισήμανση ότι η εξάπλωση του κοροναϊού και η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα επιβάλλουν τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, της υγείας του προσωπικού στις δομές υγείας και των συμπολιτών μας, που προσέρχονται στις δομές αυτές, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στη διάρκεια της ενημέρωσης.

«Δεν νοείται κάποιος συμπολίτης μας, που προσέρχεται σε μία δομή υγείας, να είναι εκτεθειμένος στον ιό μέσα στη δομή αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση η υποχρέωση εμβολιασμού του προσωπικού, που εργάζεται στις δομές υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων.

«Δεν αρκεί, όμως», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να πείσουμε όλους, να προστρέξουν να εμβολιαστούν.

«Βλέπουμε την επίδραση του εμβολιασμού σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας», εξήγησε ο υπουργός και προσέθεσε πως το σύστημα υγείας αντέχει, η οικονομία και η κοινωνία λειτουργούν κανονικά, η πίεση στο ΕΣΥ είναι λιγότερη, καθώς και ότι το ΕΣΥ είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις όποιες εξελίξεις.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε σε όσους συμπολίτες μας βρίσκονται τώρα σε διακοπές, κοντά σε αγαπημένα τους πρόσωπα και, αφού συνέστησε προσοχή και τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον ιό, επανέλαβε με έμφαση την ανάγκη να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, αμέσως μόλις επιστρέψουν από τις διακοπές τους, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Το εμβόλιο είναι κοινωνικό αγαθό, δεν προστατεύει μόνον εμάς, αλλά και τους οικείους μας, τους γύρω μας, όλη την κοινωνία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, καταλήγοντας πως έχουμε στη διάθεσή μας το μεγαλύτερο όπλο κατά του κοροναϊού – το εμβόλιο, τον εμβολιασμό – και πρέπει να το αξιοποιήσουμε».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.in.gr/, 12/8/2021}