Ξεκινάει για ένατη χρονιά η λειτουργία του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» και στην Ξάνθη

Το Κ.Π.Ε.Π. είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας με τη μορφή Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα. Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά  θέματα και ζητήματα.

Το Κ.Π.Ε.Π. λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 8 χρόνια στις πόλεις Καβάλα, Χρυσούπολη Καβάλας, Θάσο, Κρηνίδες Καβάλας, Ξάνθη, Δοξάτο Δράμας, Δράμα, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Μύκονο, Σοφάδες Καρδίτσας, Μαραθώνα Αττικής, Ν. Σμύρνη, Μαρούσι, και Ηλιούπολη Αθηνών.

Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Το πρόγραμμα του Κ.Π.Ε.Π. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχικής, Σωματικής και Κοινωνικής Υγείας. Διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα Κ.Π.Ε.Π. έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.

Ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτών μας εκπαιδεύεται σε διάφορες ευρωπαικές χώρες σε θέματα Ψυχολογίας με το πρόγραμμα ΕRASMUS +  του ΙΚΥ (Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ενηλίκων Erasmus +) στον Τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στη συνέχεια  μεταδίδουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες του  στους σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π.

Από το Νοέμβριο του 2021 θα  ξεκινήσουν  οι παρακάτω ετήσιοι επιμορφωτικοί τομείς εξ αποστάσεως:

  1. Ψυχολογία
  2. Η Τέχνη της Διαπραγμάτευσης
  3. Μαθήματα Αυτοβελτίωσης- Αυτογνωσίας
  4. Συμβουλευτική Γονέων
  5. Δημιουργική Γραφή
  6. Ψυχολογία Marketing
  7. Υγεία και Αντιγήρανση
  8. Ταξίδι Εσωτερικής Αφύπνισης & Ενέργειας
  9. Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός

Και για τα παιδιά και τους εφήβους τη φετινή χρονιά διεξάγεται το παρακάτω πρόγραμμα: 

Αν αγαπάς το παιχνίδι, πιστεύεις στις Τέχνες και θέλεις να δημιουργήσεις με καμβά το χαρτί, το σώμα και τη φωνή σου και εργαλεία λέξεις, χρώματα, σχέδια, μουσική και υποκριτική, μη χάνεις χρόνο!

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχεδίασε ένα πρωτότυπο δημιουργικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους που θα σε συστήσει στον κόσμο της τέχνης με τον πιο άμεσο και διαδραστικό τρόπο.

Έμπειροι συγγραφείς, ζωγράφοι, ηθοποιοί, μουσικοί και δάσκαλοι δημιουργικής γραφής θα σε συνοδέψουν στο ταξίδι της δημιουργίας και της ανατροπής των στερεοτύπων.

Μέσα από την αλληλεπίδραση διδασκόντων και διδασκομένων θα προκύψουν ερωτήματα και ιδέες που θα καταλήξουν στη σύνθεση ενός συλλογικού καλλιτεχνικού προϊόντος.

Η δημιουργική αυτή διαδρομή αποτελείται από δέκα (10) μαθήματα που θα ξεκινήσουν στις 10/10 και θα ολοκληρωθούν στις 19/12. Τα μαθήματα  θα πραγματοποιούνται  Κυριακή απόγευμα, διαδικτυακά.

Το κόστος είναι 30 ευρώ ανά συμμετέχοντα και 50 ευρώ συνολικά αν φέρεις και έναν φίλο σου μαζί!

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες 12-16 ετών, όπου κι αν μένουν, ας σπεύσουν!

Διευκρινίσεις για τα προγράμματα ενηλίκων

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 15 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από το Νοέμβριο 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και  θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλοδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα  απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Επικοινωνία & Εγγραφή

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Συντονίστρια Ξάνθης κα. Κυριακιδέλη Χαρά στο τηλ. 6937264900 ,στη γραμματεία κα Μυρτώ Πατέρα στο τηλ. 2310211335, 6971594605 για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση (ιστοσελίδα: www.koinonikopanep.com) και στην Υπεύθυνη Ελλάδας κα Χρυσοπούλου Σταυρούλα  στο τηλ. 6942062499.

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email:

koinonikopanep@gmail.com  & fb: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 7/10/2021}