Ξεκίνησε η νέα διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στην Κομοτηνή

Με ραντεβού και με υγειονομικά μέτρα παραλάμβαναν τα προϊόντα οι δικαιούχοι

Χθες Τετάρτη 17/03 ξεκίνησε η νέα διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ του Δήμου Κομοτηνής στο Πολυλειτουργικό της πόλης. Οι δικαιούχοι χθες παρέλαβαν ακτινίδια, μήλα, κρεμμύδια, πατάτες, φέτα, γραβιέρα, νωπά προϊόντα (υπόλοιπα κρεάτων), ζυμαρικά, μαρμελάδα και ρύζι, όπως ενημέρωσε η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της. 

Έτσι, από νωρίς το πρωί και μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες οι δικαιούχοι πολίτες βρέθηκαν στην ουρά προκειμένου να παραλάβουν τα προϊόντα, αφού πρώτα είχαν ενημερωθεί με sms στο κινητό τους τηλέφωνο για την ώρα που πρέπει να προσέλθουν. Τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα και κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας οι πολίτες παρελάμβαναν τα προϊόντα στην είσοδο του κτιρίου. Την όλη διαδικασία επέβλεπε και επιτηρούσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης. Για ακόμη μια φορά παρόν ήταν και το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που βοηθούσε στο να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να μην υπάρχουν «εμπόδια» στην εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Η διανομή προϊόντων θα συνεχιστεί σήμερα 18/03 και την Παρασκευή 19/03. Για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή είναι ηλικιωμένοι τα προϊόντα θα διανεμηθούν κατ’ οίκoν. Οι δικαιούχοι κατά την προσέλευση είναι αναγκαίο να προσκομίζουν: δελτίο Ταυτότητας και αίτηση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ). 

Αν ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο άτομο που θα φέρει Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/86.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 18/3/2021}