Κομοτηνή: Αποκαλυπτήρια για το άγαλμα «Δρομέας»

Δια χειρός Άρη Ασσαριωτάκη

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος «Δρομέας» στον κόμβο του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής. Πρόκειται για έργο του καλλιτέχνη Άρη Ασσαριωτάκη, προέδρου του συλλόγου καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων», ο οποίος συμμετείχε στα αποκαλυπτήρια μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη και τον αντιδήμαρχο Έργων Δημήτρη Καρασταύρου.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό άγαλμα ύψους περί των τριών μέτρων, το οποίο «δείχνει» πως πρόκειται για έναν κόμβο… άθλησης, αφού βρίσκεται στην είσοδο του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής.

Το έργο εντάσσεται στην ανάπλαση συνολικά πέντε κόμβων της πόλης, ενώ σε άλλους δύο θα τοποθετηθούν επίσης αγάλματα (αεροπόρος στον κόμβο Προσκοπισμού, μουσικός με βιολί στον κόμβο Μουσικού Σχολείου).

Το έργο ανάπλασης ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, ωστόσο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί… ούτε ένα κόμβος, με τις χρονικές καθυστερήσεις να είναι τεράστιες και τον εργολάβο να πηγαίνει από παράταση σε παράταση.

Το ρεπορτάζ με δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Γκαράνη και του καλλιτέχνη Άρη Ασσαριωτάκη στον έντυπο «Χρόνο» της Τρίτης 25 Απριλίου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 24/4/2023}