Χριστούγεννα στο Μαγεμένο Πάρκο της Κομοτηνής

Η ΔΚΕΠΠΑΚ φέτος κάνει ένα βήμα στη δημιουργία μιας ξεχωριστής χριστουγεννιάτικης  ατμόσφαιρας στην πόλη μας με την δημιουργία του Μαγεμένου Πάρκου και σας προσκαλεί να πάρετε μέρος σ’ ένα ξεχωριστό  Χριστουγεννιάτικο ταξίδι.

Στα πλαίσια του Μαγεμένου Πάρκου, που θα δημιουργηθεί στο κεντρικό πάρκο της πόλης μας, θα υπάρξει πρόγραμμα απασχόλησης για παιδιά ηλικίας περίπου 4-8 χρονών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία κατόπιν συνεννόησης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια διαδραστική διαδρομή διάρκειας περίπου 60 λεπτών όπου τα παιδιά καλούνται να βοηθήσουν την Νεράιδα των Ζαχαρωτών να βρει το χαμένο μονοπάτι που οδηγεί στο σπίτι του Αι Βασίλη. Στην διαδρομή αυτή τα παιδιά θα μάθουν τα βήματα από τον χορό των Χιονονιφάδων, θα φτιάξουν με την βοήθεια του Χιονάνθρωπου το δικό τους Αστέρι που θα τους δείξει τον δρόμο, θα στολίσουν με τα στολίδια τους το Μαγεμένο Πάρκο και θα λύσουν τον γρίφο του Λαβύρινθου που θα τους οδηγήσει στον Αι Βασίλη. Εκείνος μαζί με τους βοηθούς του, τα Ξωτικά, θα τους υποδεχτεί με γλυκά και μπαλόνια και φυσικά θα ακούσει τις επιθυμίες και τις ευχές των παιδιών για τα Χριστούγεννα.

Η διαδρομή θα έχει εκκίνηση και τερματισμό στο Ηρώων, στην είσοδο του Μαγεμένου Πάρκου και θα πραγματοποιείται σε ομάδες των 20 παιδιών περίπου, κάτω από την καθοδήγηση της Νεράιδας των Ζαχαρωτών που θα είναι και ο οδηγός της διαδρομής.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των παιδιών υπερβαίνει κατά πολύ τα 20, θα δημιουργούνται δύο ομάδες (ή παραπάνω) των 20 παιδιών, τα οποία θα αρχίζουν την διαδρομή με χρονική απόσταση περίπου 10-12 λεπτών μεταξύ τους.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.komotinipress.gr/, 4/12/2018}