Οι μαθητές της Β’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής ραδιοφωνικοί παραγωγοί της ΕΡΤ3

Θα παρουσιάσουν τις παραδόσεις και την πραγματικότητα της Κομοτηνής στην εκπομπή «Τα παιδιά είναι εν τάξει» - Για την προετοιμασία τους επισκέφθηκαν το «Ράδιο Παρατηρητής 24/7» και μίλησαν για την εκπομπή τους, το πρόσφατο ταξίδι τους στην Ισπανία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ αλλά και τον βίντεο- ξεναγό που ετοιμάζουν για εφαρμογή για κινητά.

Για τις ομορφιές, τις παραδόσεις αλλά και τα στοιχεία εκείνα που κάνουν την Κομοτηνή μοναδική, θα μιλήσουν στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 ομάδα μαθητών της Β’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής, την επόμενη Κυριακή, 11 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωί.

Οι μαθητές του σχολείου, την επόμενη Κυριακή θα «διαφημίσουν» την περιοχή μας, στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν και με βάση το οποίο διεξήγαγαν τις δικές τους «έρευνες» για την περιοχή μας προετοιμάζοντας μία ραδιοφωνική εκπομπή που θα παρουσιάσουν ζωντανά στο πλαίσιο της εκπομπής «Τα παιδιά είναι εντάξει».

Οι μαθητές της Β’ τάξης του 4ου Γυμνασίου, συνοδευόμενοι από την φιλόλογο κ. Σοφία Σουβατζόγλου και την διευθύντρια του σχολείου κ. Μαριάννα Σάρτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του «Ράδιο Παρατηρητής 24/7» ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα «μυστικά» του ραδιοφώνου, τη λειτουργία του αλλά και να αποβάλλουν το άγχος τους, ώστε να αποτελέσουν τους καλύτερους «πρεσβευτές» της περιοχής μας.

Μία ομάδα αυτών, οι Ελένη Κοσσιώρη, Ηλιάνα Αγγελίδη, Γιώργος Τοπαλίδης, Κωνσταντίνα Γεωργιάδου και  Θέκλα Αβραμίδου μάλιστα έγιναν για μία ώρα συμπαραγωγοί της Νατάσσας Βαφειάδου και του Χρήστου Λαγαρία και παρουσίασαν από κοινού την ραδιοφωνική εκπομπή «Με το Ν και με το Β», μιλώντας τόσο για την ραδιοφωνική τους εκπομπή, την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Ισπανία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ αλλά και τις υπόλοιπες πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που υλοποιούν στο σχολείο τους.

Η πραγματικότητα της Κομοτηνής παρουσιάζεται στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3

Θα είναι μία ζωντανή εκπομπή, κατά την οποία θα μιλήσουν για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την φοιτητική κοινότητας της πόλης και το πώς αυτή έχει εναρμονιστεί πλήρως στην καθημερινότητα των ντόπιων, τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα της στην πόλη, την ψυχαγωγία και τις επιλογές που παρέχονται από άποψη διασκέδασης στην Κομοτηνή, τα στέκια της περιοχής, φοιτητικά αλλά και πιο «εξεζητημένα» όπως χαρακτήρισε η Ελένη Κοσσιώρη το Μέγαρο Μουσικής, και φυσικά το σημείο κατατεθέν της, ήτοι την πολυπολιτισμικότητα.

«Θα μιλήσουμε επίσης για τους συλλόγους της περιοχής, αθλητικούς και παραδοσιακούς» εξήγησε η Θέκλα Αβραμίδου, «την γαστρονομία, τα ποικίλα εδέσματα και τις νοστιμιές της περιοχής, καθώς και τις φυσικές της  ομορφιές, όπως οι παραλίες μας που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη».  Έχοντας ήδη «εντρυφήσει» στη ραδιοφωνική πραγματικότητα η Θέκλα εξήγησε πως έχουν ήδη ετοιμάσει και μία λίστα παραδοσιακών θρακιώτικών τραγουδιών καθώς και σύγχρονων τραγουδιών, γραμμένων από μουσικούς που έλκουν την καταγωγή τους ή έχουν ζήσει στην Κομοτηνή, η οποία θα «επενδύσει» μουσικά τα όσα έχουν να πουν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, της Νατάσσας Βαφειάδου, 3/3/2018}