Δωρεά εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, αλλά τι γίνεται με την αποκατάστασή του;

Με νέο εξοπλισμό ιατρικών εξετάσεων αλλά και υγειονομικό υλικό, ενισχύθηκε η δομή του Κέντρου υγείας Σαμοθράκης.

Τη δωρεά πραγματοποίησε το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της «πολύπαθης» και υποστελεχωμένης δομής υγείας.

Και μπορεί η δωρεά αυτή να αναβάθμισε την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών, όμως το πρόβλημα της -προκηρυχθείσας- κενής θέσης παιδιάτρου, αλλά και το ζήτημα της αποκατάστασής του, παραμένουν «ανοιχτά».

Σε ότι αφορά την πλήρωση της θέσης του Παιδιάτρου, και σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, δεν υπάρχουν αρκετά κίνητρα ώστε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της αποκατάστασης του Κέντρου από τη θεομηνία του 2017, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας των τευχών δημοπράτησης που θα κατατεθούν εν συνεχεία στο αρμόδιο Υπουργείο ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Το κόστος του έργου ανέρχεται περί τα 2 εκ. €, ενώ το θέμα χειρίζεται η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων Αλεξανδρούπολης, που συνδράμει σημαντικά αφού ο Δήμος Σαμοθράκης δεν διαθέτει Τεχνικές Υπηρεσίες.

Η Δημοτική Αρχή του νησιού του Έβρου είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη τον Ιούνιο, το οποίο για λόγους ανωτέρας βίας αναβλήθηκε. Έκτοτε έχουν κατατεθεί 2 αιτήματα για νέα συνάντηση, με το θέμα να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Σημειώνεται ότι το μέτρο του Υπουργείου πρόκειται να κλείσει στις 21, ωστόσο ο Δήμος έχει λάβει τη δέσμευση εκ μέρους της Περιφέρειας ότι θα καταστεί να δυνατή η επανένταξη σε δεύτερο χρόνο.

Η συγκεκριμένη προθεσμία, σε ότι αφορά το Κέντρο Υγείας, αναμένεται να λάβει παράταση.

Σε ότι αφορά την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας στην περιοχή της Καμαριώτισσας, ο Δήμος Σαμοθράκης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά χωραφιού από ιδιώτη, η κίνηση αυτή όμως θα πρέπει να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2019.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, της Μαρίνας Κριτού, 19/9/2018}