Κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι οι συμβασιούχοι της περιόδου COVID;

Μία καταγγελία, που αν ισχύει θα σημαίνει σοβαρές συνέπειες σε πολλές υπηρεσίες, κάνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Φερών & Σουφλίου «η Ενότητα» αναφορικά με τους/τις εργαζόμενους/ες που απασχολήθηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες με συμβάσεις κατά την περίοδο της πανδημίας. Οι λεγόμενοι «συμβασιούχοι COVID», πολλοί/ες εκ των οποίων συμπληρώνουν προσεχώς 24 μήνες εργασίας, πρόκειται να απολυθούν, υποστηρίζει η «Ενότητα» και ζητώντας αυτό να μην συμβεί.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει όσους εργάζονται σε δήμους και περιφέρειες με συμβάσεις COVID και συμπληρώνουν 24 μήνες στη δουλειά. Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με τον Διευθυντή του Γραφείου του υπουργού, αυτός δήλωσε πως κάθε συμβασιούχος «μία μέρα πριν κλείσει το 24μήνο θα απολύεται».» αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Ενότητας», που χρησιμοποιεί και το παράδειγμα του Δήγμου Αλεξανδρούπολης στον οποίο «οι συμβασιούχοι COVID εργάζονται κατά κύριο λόγο στους τομείς της καθαριότητα του πρασίνου και των τεχνικών υπηρεσιών».

Η Ενότητα ζητά την μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων COVID σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου και οργανώνει κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν στις 6 Απρίλη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 21/3/2022}