Στο σημείο μηδέν και πάλι το θέμα των καλυβών του Δέλτα του Έβρου

Ανήσυχοι είναι για άλλη μία φορά οι ιδιοκτήτες των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου, αφού το ιδιοκτησιακό καθεστώς των καλυβών είναι και πάλι «στον αέρα». Όπως υπενθυμίζουν τα μέλη του Συλλόγου «Αινήσειο Δέλτα» εκπνέει η προθεσμία των δύο ετών που είχε δοθεί για την διευθέτηση του καθεστώτος χρησικτησίας και δεν έχει οργανωθεί το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Η συζήτηση είχε ανοίξει τον Απρίλιο του 2019 και η δέσμευση για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος των καλυβών είναι αναληφθεί από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πλην όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές, αλλά και η Νέα Δημοκρατία που κυβερνά πλέον δεν έχει κάνει καμία ενέργεια.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες των καλυβών δηλώνουν και διαδηλώνουν την ανησυχία τους καθώς ουσιαστικά το θέμα τους έχει επανέλθει στο σημείο μηδέν, γεγονός που σημαίνει και ότι μπορεί οι καλύβες να χαθούν με ό,τι συνεπάγεται αυτό τόσο για τους ιδιοκτήτες τους, όσο όμως και για την ευρύτερη περιοχή του Δέλτα του Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι καλύβες του Δέλτα του Έβρου οριοθετούν τρόπον τινά μία έκταση 50.000 στρεμμάτων στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 27/6/2021}