Η νέα Πρόξενος των ΗΠΑ στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης

Το πρωί της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ξάνθης κ. Ευφραιμίδης Νικόλαος υποδέχθηκε στο γραφείο του τον επιτετραμμένο ττην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Μπέργκερ και τη Γενική Πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη Elizabeth K. Lee.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου:

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τη Γενική Πρόξενο για την ανάληψη των καθηκόντων της και υπενθυμίζοντας τα λόγια του Πρέσβη κ. Πάιατ που χαρακτήρισε το πλαίσιο που διαμορφώνεται στις σχέσεις Αμερικής και ΑΜΘ «συναρπαστικό», ευχήθηκε στην κ. Lee καλή επιτυχία στο έργο της.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης περιέγραψε στους διπλωμάτες των ΗΠΑ τους άξονες του αναπτυξιακού σχεδιασμού που υλοποιούνται από την Περιφέρεια και παρουσίασε τους επιμέρους τομείς επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας κ. Ντέιβιντ Μπέργκερ και η Γενική Πρόξενος κ. Lee συζήτησαν τα προγράμματα δράσης του Αμερικανικού Προξενείου των ΗΠΑ και διαπιστώθηκε ότι το αναβαθμισμένο πλαίσιο συνεργασίας που διαμορφώνεται, δημιουργεί ευκαιρίες για τον εμπλουτισμό και περεταίρω ανάπτυξή τους. Ειδική αναφορά έγινε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή με την οποία υπάρχει ήδη συνεργασία.

Κοινή αντίληψη αποτέλεσε ότι το πλαίσιο που διαμορφώνεται από τη στρατηγικής σημασίας παρουσία των ΗΠΑ στην ΑΜΘ, θα οδηγήσει σε εμβάθυνση της συνεργασίας των χωρών και στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο λαών, και ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια που εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 21/10/2020}