1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Στην Αλεξανδρούπολη ανέλαβε την ενημέρωση η φοιτητική οργάνωση HelMSIC

«Μπορείς να αγκαλιάζεις χωρίς φόβο τους ανθρώπους που ζουν με HIV/AID, όπου και αν βρίσκονται: στη δουλειά, στο σπίτι, δίπλα σου». Αυτή ήταν μία από τις πληροφορίες που περιελάμβανε το 4σελιδο booklet που μοίρασαν στην Αλεξανδρούπολη επ’ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV/AIDS, φοιτητές της πόλης και μέλη της εθελοντικής οργάνωσης HelMSIC.

«Όσο και αν τα έχουμε εμπεδώσει, η πρόληψη δεν είναι κάτι το αυτονόητο και είναι κάτι που πρέπει να περνιέται ξανά και ξανά στις νέες γενιές γιατί ενώ ξέρουμε και η επιστήμη έχει κάνει break through πάνω σ αυτό, δεν είναι ακόμα έτοιμο το σύστημα να ενημερώνει τους νέους πάνω σ’ αυτό ώστε να είναι 100% ενημερωμένοι για το τι πάνε και κάνουνε», σχολίασε η Άρτεμις Λάιου, που είναι μέλος της οργάνωσης.

Οι φοιτητές – μέλη της HelMSIC εν ώρα δράσης μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης

Μαζί με το 4σέλιδο που δημιουργήθηκε από το «Κέντρο Ζωής (για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS)» μοιράστηκαν και προφυλακτικά, με την επισήμανση από την κα Λάιου ότι «οι νέοι δεν γεννιούνται ξέροντας. Είναι στο σύστημα εκπαίδευσης και στο σύστημα υγείας το αν θα καταφέρουν να τους ενημερώσουν και αν θα καταφέρουν η επόμενη γενιά να ξέρει περισσότερα πράγματα και να είναι περισσότερο έτοιμη για μια πιο ασφαλή σεξουαλική ζωή». 

Από το ίδιο φυλλάδιο αντιγράφουμε: Η Άγνοια είναι μεταδοτική και κλείνουμε το post με ένα τραγούδι του Ζαχαρία Καρούνη σε μουσική του ίδιου και στίχους του Χρίστος Γ. Παπαδόπουλου, που έχει τίτλο «Ασθενείς και Οδοιπόροι». Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο δίσκο «Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζωών» και είναι αφιερωμένο στην ημέρα κατά του AIDS αλλά και την αντιμετώπιση των μεταναστών.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 1/12/2019}