Η Κομοτηνή τίμησε την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Μετά από καιρό κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο

Η Κομοτηνή την Κυριακή 20/9 τίμησε την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Στις 08:00 έλαβε χώρα η επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στο χώρο του Ηρώου παρουσία αρχών και απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Στις 10:30 πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο  στον   ιερό  Καθεδρικό   Ναό   Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον γραμματέα του συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος» Παναγιώτη Μαυρίδη.

Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τοπικούς φορείς και συλλόγους της Ροδόπης (βλ. φωτογραφίες).

Δείτε το βίντεο της κάμερας του xronos.gr με όλη την κατάθεση στεφάνων

Στις 18:50 είναι προγραμματισμένη η υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Εν τω μεταξύ, το «Σπαθί» της Κομοτηνής, το οποίο ελέω έργων αλλά και καραντίνας είχε καιρό «να δεχθεί» στεφάνια, χρησιμοποιήθηκε ξανά σήμερα, ως το κεντρικό μνημείο πεσόντων ηρώων της πόλης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 20/9/2020}