Η Αστυνομική Διεύθυνση για τις ημέρες του Πάσχα

Προστασία από κλοπές - διαρρήξεις, οδική ασφάλεια και αυξημένη αστυνόμευση

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας την εορταστική περίοδο του Πάσχα, σε όλη τη χώρα. Αυτό συμβαίνει και τοπικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και ευρύτερα στις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης ΑΜ-Θ. Προστασία από κλοπές – διαρρήξεις, οδική ασφάλεια και αυξημένη αστυνόμευση, ανέδειξε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο αστυνομικό μέγαρο Κομοτηνής ο Αναστάσιος Τσιπλάκης αστυνόμος Β’ και προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΑΜ-Θ, παρέχοντας παράλληλα χρήσιμες συμβουλές προς όλους.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΑΜ-Θ θα λαμβάνουν αυξημένα μέτρα τροχαίας με μοναδικό στόχο την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων. Κάλεσε τους οδηγούς να ακολουθήσουν τις παρακάτω συμβουλές:  Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά. Σέβομαι τα όρια ταχύτητας. Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα. Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη. Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα. Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων. Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας. Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας. Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος. Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.

Για να αποφευχθούν κλοπές και διαρρήξεις

Με αφορμή το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν κατά την εορταστική περίοδο, υπενθύμισε βασικές χρήσιμες συμβουλές, για να αποφευχθούν κλοπές και διαρρήξεις.

Φεύγοντας από το σπίτι: Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα. Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας. Μην κοινοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την παρουσία σας στις περιοχές που επισκέπτεστε, συνεπώς και την απουσία από το σπίτι σας. Κανείς δεν ξέρετε ποιος σας παρακολουθεί. Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας. Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το “100” ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας. Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το “100” ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

Στο ταξίδι: Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε. Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο. Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

Άλλες χρήσιμες θεματικές συμβουλές, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα (website) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr , ενώ θα αναρτούνται και στους επίσημους λογαριασμούς της Ελληνικής Αστυνομίας στο Facebook και το Twitter (@hellenicpolice).

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 24/4/2019}