Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στην Ξάνθη

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα γίνουν οι  παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη  πρωινή ώρα της 23ης έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.

Φωταγώγηση η όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των  Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023.

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.  Τιμές θα αποδοθούν από Στρατιωτικό Άγημα και τη μουσική του Δ΄ ΣΣ, το Σάββατο 25  Μαρτίου 2023 στις 08:00π.μ.

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες  υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ κτλ.

12:00 Επιμνημόσυνη δέηση, στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης, και απότιση φόρου  τιμής με κατάθεση στεφάνων

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

07:00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες και ανάκρουση Εωθινού και  εμβατηρίων από τις Φιλαρμονικές του Δ΄Σ.Σ. και του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας  χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και  Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ.

Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας  από την Εκπαιδευτικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης  κα. Κελτσίδου Παρθενόπη, Διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Ξάνθης.

11:00 Δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη στην  αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

11:45 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης χοροστατούντος του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.  Κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. 

Τιμές θα αποδοθούν από το Δ΄ Σώμα Στρατού.

12:00 Παρέλαση

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

18:10 Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα  αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄ ΣΣ.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη  Ξάνθης. 

Τα θέματα που αφορούν τάξη, απονομή τιμών, σημαιοστολισμό, κίνηση  τροχοφόρων, παράταξη κτλ. παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες  Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζονται υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης. 

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του  κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν  σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 22/3/2023}