Γυρίσματα στη Νυμφαία για τα 101 χρόνια ελεύθερης Κομοτηνής

Αναμένεται το επόμενο διάστημα να προβληθεί μουσικοχορευτική ταινία

Την Κυριακή 09/05 στο τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας, με θέα το δάσος της Νυμφαίας και «πιάτο» την Κομοτηνή πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικά γυρίσματα για ταινία-βίντεο που αναμένεται να προβληθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με αφορμή τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής. 

Πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι του Νομού βρέθηκαν στη Νυμφαία και με την συνοδεία οργάνων άρχισαν να χορεύουν παραδοσιακούς Θρακιώτικους χορούς. Συμμετέχουν οι εξής σύλλογοι: ο πολιτιστικός μορφωτικός εξωραϊστικός σύλλογος Γρατινής «Ο Γρατίνος», ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, ο πολιτιστικός σύλλογος Ροδίτη και το εργαστήρι παραδοσιακών χορών της ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής. Οι σύλλογοι έδωσαν το παρόν με τα λάβαρά τους και υπό τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου άρχισαν τα γυρίσματα με φόντο την μαγευτική θέα.

Χρ. Τζερνικούδης: «Χορεύουμε για την Θράκη και την Ελλάδα»

«Είναι μια μουσικοχορευτική εκδήλωση που γίνεται με αφορμή την 101η επέτειο από την απελευθέρωση της Θράκης και ταυτόχρονα συμπίπτει με το σημαντικό γεγονός των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821», δήλωσε ο πρόεδρος του πολιτιστικού χορευτικού συλλόγου Θρακών Κομοτηνής Χρήστος Τζερνικούδης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε σε συνδυασμό με αυτά τα δύο σημαντικά ιστορικά γεγονότα «χορεύουμε για την Θράκη και την Ελλάδα» πάντα τηρουμένων των μέτρων και σε μικρή κλίμακα λόγω της πανδημίας. Συνδετικός κρίκος όλων των συλλόγων που συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα είναι ο κοινός χοροδιδάσκαλος και αντιπρόεδρος του συλλόγου Θρακών Γιάννης Τζερνικούδης, όπως πληροφορεί ο πρόεδρος.

Ο Χρήστος Τζερνικούδης ευελπιστεί η συνεργασία των συγκεκριμένων, αλλά και άλλων συλλόγων να συνεχιστεί και «μόλις εξαλειφθεί η πανδημία να κάνουμε κάτι, το οποίο θα είναι πιο ευρείας κλίμακας».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 11/5/2021}