Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής: Γ. Πατλάκας: «Είναι αρκετά καλύτερη η κατάσταση»

Παράλληλα ενημέρωσε ότι στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 22-23 ασθενείς στην μονάδα covid

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται πολύ αυτήν την περίοδο, λόγω του δεύτερου «κύματος» της πανδημίας, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» Γιώργος Πατλάκας κατέγραψε μια πιο αισιόδοξη και «σταθερή» εικόνα αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε σε πανικό. Έχουμε 22-23 νοσηλευόμενους στην μονάδα covid. Φυσικά θέλουν διεκπεραίωση γιατί οι περισσότεροι έχουν υποκείμενα προβλήματα. Αυτό που εμένα με χαροποιεί ιδιαίτερα τώρα που τα είδα και από κοντά τα πράγματα είναι ότι δεν έχουμε εκείνη την πίεση  που κάποια στιγμή βρήκαμε μπροστά μας. Είναι αρκετά καλύτερη η κατάσταση. Πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί σε αυτό το επίπεδο για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη ροή περιστατικών για να μπορέσουμε και εμείς να ανταπεξέλθουμε όσο γίνεται καλύτερα», ενημέρωσε ο κος Πατλάκας μέσα από την συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm.

O πνευμονολόγος έκρουσε για άλλη μια φορά τον «κώδωνα» του κινδύνου και για τις νεότερες ηλικίες υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν είναι άτρωτες. «Βλέπουμε ότι είναι πιο κάτω οι ηλικίες και έχουμε αυτό το πρόβλημα. Οπότε ‘πέφτουν’ οι ηλικίες και είναι μικρότερες. Από  40 ετών έως και 60. Έχουμε βέβαια και μεγάλης ηλικίας άτομα. Έχουμε ηλικιωμένους αλλά έχουμε και νεότερα άτομα χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Άρα δεν πιάνει μόνο τις μεγάλες ηλικίες αυτό να το πούμε ξεκάθαρα. Όλοι πρέπει να προσέχουν γιατί τα πράγματα είναι διαφορετικά από αυτό που πιστεύουν», επισήμανε.

«Υπάρχει μια σταθεροποίηση»

Παρατηρείται μια «σταθερή» και συνάμα αισιόδοξη εικόνα στο νοσοκομείο της πόλης. «Δεν υπάρχει αυτή η έντονη πίεση που υπήρχε. Υπάρχει μια σταθεροποίηση», τόνισε ο κος Πατλάκας και πρόσθεσε πως «μέσα σε αυτήν την βδομάδα που διανύουμε εάν μεταφραστεί και σε λιγότερα περιστατικά ‘βαριά’ που έρχονται να νοσηλευτούν, εάν πιάσουν και τα μέτρα της καραντίνας περιμένουμε να βελτιωθεί όλη αυτή η κατάσταση και να μειωθούν τα περιστατικά για να πάμε προς το καλύτερο. Μέσα στην βδομάδα θα φανεί κατά πόσο υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο τέλος του λόγου του ο κος Πατλάκας αυτήν την στιγμή «υπάρχει μια ‘ελεγχόμενη’ πίεση», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχουν άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου που νοσούν αλλά τουλάχιστον όχι βαριά.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις Πατλάκα

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Δήμου Μπακιρτζάκη, 24/11/2020}