Γιορτές Παλιάς Πόλης: Ελ. Ζουγανέλη και Ορχήστρα Μ. Θεοδωράκη στο Γήπεδο του ΑΟΞ – Μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις και εκθέσεις πλαισιώνουν το φετινό πρόγραμμα

Εναλλακτικές και προσαρμοσμένες σε αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα… – Ηλ. Ασκαρίδης: Για να μπορούμε να ελέγχουμε τον κόσμο, το εισιτήριο

Εναλλακτικές και προσαρμοσμένες στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποτροπή της περεταίρω διασποράς του κορωνοϊού, θα είναι οι φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, που θα λάβουν χώρα από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη θα μας χαρίσουν ξεχωριστές βραδιές στο Γήπεδο του ΑΟΞ, έναντι ενός αντιτίμου που έχει ως στόχο τον έλεγχο αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου, ενώ μικρότερες συναυλίες, παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις, εκθέσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις θα πλαισιώσουν την φετινή διαφορετική εβδομάδα, που η Παλιά Ξάνθη θα έχει την τιμητική της.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης, ο οποίος επισήμανε ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει κυκλοφορήσει και το πλήρες πρόγραμμα των γιορτών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ ,ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Αναλυτικότερα ο κ. Ασκαρίδης εξήγησε στην «Θ» ότι:

Οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης ξεκινούν στις 4 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν ως τις 11 Σεπτεμβρίου. Φέτος, θα υπάρξουν πολλές εκδηλώσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες (μικρές και μεγάλες) κ.α.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Γήπεδο ΑΟΞ, στις 6 Σεπτεμβρίου την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη στο Γήπεδο ΑΟΞ, ενώ νωρίτερα στις 31 Αυγούστου θα είναι ο Ησαΐας Ματιάμπα, στο Θερινό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

Για όλες τις μεγάλες συναυλίες, ο κόσμος θα μπορεί να επισκεφθεί την πλατφόρμα «viva», ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Θα υπάρχει ένα ενδεικτικό αντίτιμο, ώστε να είναι ελεγχόμενος ο κόσμος, στο πλαίσιο των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επίσης, την 1η Σεπτεμβρίου, στο Θερινό Αμφιθέατρο θα είναι το συγκρότημα ENORASIS και στις 9 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί παράσταση Stand Up Comedy.

Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Βέβαια, κάποιες εκδηλώσεις όπως η συναυλία με τον Ησαΐα Ματιάμπα θα γίνονταν νωρίτερα, ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω των συνθηκών και των απαγορεύσεων.

Επιπλέον θα υπάρξουν και κάποιες άλλες εκδηλώσεις μέσα στο Θεματικό Πάρκο του Λιμνίου για παιδιά (παραστάσεις και διάφορες εκδηλώσεις) ενώ θα γίνει και ένα φεστιβάλ με ποδηλατικό σύλλογο, καθώς επίσης και με τους Runners και με την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση και ένας αγώνας με παλιά ιστορικά αυτοκίνητα – αντίκες.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Επιπλέον ο κ. Ασκαρίδης επισήμανε ότι:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους. Κάποιοι θα λάβουν μέρος, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι είναι η «ψυχή» και η «καρδιά» όλων των θεσμών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης και τους εθελοντές. Δυστυχώς, φέτος δεν θα γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο, αλλά θέλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα για τους δημότες μας αλλά και για τους ανθρώπους που θα έρθουν από τις γύρω περιοχές. Θέλω όμως να τονίσω για άλλη μια φορά ότι όλα θα γίνουν κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ – ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ

Αναφορικά με το «αντίτιμο» για τις συναυλίες, ο κ. Ασκαρίδης εξήγησε ότι:

Για την συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη είναι 8 ευρώ. 5 ευρώ είναι το αντίτιμο για την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη και στις μικρότερες συναυλίες και εκδηλώσεις όπως αυτή του Ησαϊα Ματιάμπα, του συγκροτήματος ENORASIS και της Stand Up Comedy, το αντίτιμο ανέρχεται στα 3 ευρώ. Αυτό μπαίνει μόνο για να ελέγχουμε τον κόσμο και θα είναι μόνον για φέτος.

ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σε ο,τι αφορά στην κυκλοφορία του πλήρως προγράμματος των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης, με ημερομηνίες και ώρες των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης σημείωσε ότι:

Έως το τέλος της εβδομάδας, θα κυκλοφορήσει το πλήρες πρόγραμμα.

Πρώτα ο Θεός, να είμαστε όλοι γεροί και του χρόνου να γιορτάσουμε όπως εμείς ξέρουμε στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης.

Ο κόσμος χρειάζεται και την ψυχαγωγία αλλά και την διασκέδαση. Δεν μπορούσαμε να μην κάνουμε τίποτα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και για αυτό προσπαθήσαμε να τα κάνουμε όλα, αλλά ελεγχόμενα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 23/8/2021}