Πάνω από 100.000 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα βοηθήσει το «Γέφυρα 2»

Κάλεσε τους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του εργαλείου ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης

Με την συμμετοχή οικονομολόγων, νομικών, αλλά και επιχειρηματιών από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο ΑΜΘ τηλεδιάσκεψη με θέμα το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο Γέφυρα – 2 (Συνεισφορά Δημοσίου για την Αποπληρωμή Επιχειρηματικών Δανείων για Δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις δυσμενείς συνέπειες του κορωνοϊού covid-19).

Μέχρι την 9η Μαΐου οι υποβολές αιτήσεων 

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος κάλεσε τους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του εργαλείου, τονίζοντας μάλιστα ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 9η Μαΐου.

Ο κος Κουρμούσης και οι συνεργάτιδές του, εξήγησαν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα υπολογίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα βοηθήσει πάνω από 100.000-150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλύπτοντας το μεγαλύτερο ποσοστό της δανειακής τους δόσης για ένα οκτάμηνο.

«Για να αποδείξει μια επιχείρηση ότι έχει πληγεί από τον κορωνοϊό εξετάζεται ο τζίρος της και συγκρίνονται τα δύο έτη το 2020 με το 2019 και εάν υπάρχει μείωση 20% τότε αυτή η επιχείρηση θεωρείται πληττόμενη και μπορεί να επιδοτηθεί για οχτώ μήνες», τόνισε.

Ξεκαθάρισε ότι το ποσοστό της επιδότησης αλλάζει ανάλογα με το είδος του δανείου. «[…]Στο πρόγραμμα αυτό υπάρχουν διάφορα κριτήρια επιλεξιμότητας εισοδηματικά και περιουσιακά, όπως το ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να είναι πάνω από 250» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, η έγκριση των αιτήσεων είναι θέμα λίγων ημερών ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν διάφορα ερωτήματα, τα οποία δεσμεύτηκε να ερευνήσει ο ειδικός γραμματέας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 13/4/2021}