Ξεκινά σήμερα η υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021

Ενημέρωση απο το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική στόχευση της πολιτικής που οφείλει να ακολουθεί η χώρα και μία από τις πιο ουσιαστικές δραστηριότητες των μηχανικών που επηρεάζει θετικά την καθημερινότητα των πολιτών που επιλέγουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις ιδιοκτησίες τους.

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ξεκινά η περίοδος υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 που σχεδίασε η κυβέρνηση, με τη συμβολή του ΤΕΕ που αναλαμβάνει να το υλοποιήσει και τη συνδρομή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στοίχημα όλων μας πρέπει να είναι η απροβλημάτιστη υποβολή των προτάσεων στο διάστημα των 50 διαθέσιμων ημερών, η τεκμηριωμένη ανάλυση αναγκών και παρεμβάσεων στα κτίρια, η ταχεία υλοποίηση των σχεδιαζόμενων δράσεων και η γρήγορη διαδικασία ελέγχου, πιστοποίησης και πληρωμής των δικαιούχων.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, τις διαδικασίες, τα δικαιολογητικά, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια αξιολόγησης, είναι διαθέσιμες στην επίσημη πύλη για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021, στη διεύθυνση https://exoikonomo2021.gov.gr

Το ΤΕΕ θα συγκεντρώνει μέσω email στο tee.eco.helpdesk@central.tee.gr ερωτήματα και προβλήματα που δεν καλύπτονται από τον οδηγό του Προγράμματος, ώστε να δίνονται στη συνέχεια απαντήσεις.

Οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ μπορούν να καλούν στο 2104441200, από Δευτέρα έως Παρασκευή και στις ώρες 10:00-14:00 και 16:00-20:00, για τεχνικά ζητήματα και απορίες που προκύπτουν κατά τη δημιουργία και υποβολή των φακέλων των προτάσεων για το Πρόγραμμα.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν πρόταση εξοικονόμησης ενέργειας, μπορούν να αναζητήσουν στη διεύθυνση https://rb.gy/1s4mbk, στο Μητρώο Μηχανικών και Τεχνικών Εταιρειών του ΤΕΕ/ΑΜ, συναδέλφους μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021.

Συστήνεται σε ωφελούμενους, συμβούλους και αναδόχους έργου, να συνυπογράφουν συμφωνητικό, όπου θα περιγράφονται με σαφήνεια οι λεπτομέρειες υλοποίησης των παρεμβάσεων, για την αποφυγή εκ των υστέρων προστριβών και εντάσεων.   

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 12/12/2021}