Χωρίς (πολλά) κενά ξεκίνησε η σχολική χρονιά στον Έβρο

Με τις περισσότερες θέσεις εκπαιδευτικών να έχουν καλυφθεί από αναπληρωτές που προσελήφθησαν μέσα στο καλοκαίρι ξεκίνησε η σχολική χρονιά για το Νομό Έβρου

«Το υπουργείο δούλεψε το καλοκαίρι και έκανε τις απαιτούμενες προσλήψεις αναπληρωτών» είπε στο «R» ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Έβρου Σάκης Καραγεωργίου, διευκρινίζοντας ομως ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην Ειδική Αγωγή.

«Αν και φέτος έγιναν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, υπάρχουν προβλήματα τα οποία μάλιστα είναι περισσότερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου υπάρχει ζήτημα με τους εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης» σημείωσε ο πρόεδρος.

Οι αγιασμοί των σχολικών μονάδων τελέστηκαν χωρίς προβλήματα, ενώ στον κτιριακό σχολικο συγκρότημα της οδού 14ης Μαϊου στην Αλεξανδρουπολη τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπολης Άνθιμος. Απευθυνόμενος στα παιδια, ο κος Άνθιμος τους εξήγησε ότι ο δρόμος προς τη μόρφωση είναι μονόδρομος και αυτά «δεν έχουν το δικαίωμα να μην αποκτήσουν παιδεία».

Στην ίδια τελετη παραβρέθηκαν : ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο Διοικητής της ΧΙΙ ΜΚ ΜΠ, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καισας και ο προϊστάμενος ΒΘμιας Εκπαίδευσης Εβρου, καθώς και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 11/9/2018}