Προσοχή: Έρχεται ο «Μπάλλος» στην Ξάνθη – Ενημέρωση απο την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης σας ενημερώνει ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που αφορά σε ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) το οποίο θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη 14-10-2021, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από το Σάββατο 16-10-2021.

Για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, στον Δήμο Ξάνθης τίθεται σε άμεση εφαρμογή το εγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Δάρδανος» και σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλούν τους κάτωθι αριθμούς:

  • Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης: 25410-70421
  • Αστυνομία: 100
  • Πυροσβεστικό Σώμα: 199
  • ΕΚΑΒ: 166
  • τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης: 112

Γενικές Οδηγίες Προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena 

Γενικές Οδηγίες Προστασίας από πλημμύρες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

https://www.civilprotection.gr/el/plimmyres 

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 13/10/2021}