Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα μέσω TaxisNet – Έτσι θα πάρετε καινούριο ψυγείο ή κλιματιστικό

Θέμα ημερών είναι να ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, οι αιτήσεις θα γίνουν μέσω TaxisNet. Οι προϋποθέσεις για να πάρετε καινούριο ψυγείο ή κλιματιστικό.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να διεκδικήσουν όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις κάποια νέα συσκευή, με βασική προϋπόθεση να δουλεύει η συσκευή που θα αντικατασταθεί.

Ανοίγει σε λίγες μέρες η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, ενώ το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέχρι το Πάσχα. Η επιδότηση θα αφαιρείται στο κατάστημα με την αγορά της συσκευής. Η επιλογή θα είναι ελεύθερη, αλλά η συσκευή που θα επιλέξετε θα πρέπει να πληροί κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέχρι το Πάσχα και μπορείτε να αλλάξετε τις εξής παλιές σας συσκευές:

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά

Η επιδότηση θα αφαιρείται στο κατάστημα με την αγορά της συσκευής. Η επιλογή θα είναι ελεύθερη, αλλά η συσκευή που θα επιλέξετε θα πρέπει να πληροί κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Συνολικά, το ποσό της επιδότησης θα είναι 100 εκατομμύρια ευρώ και 200.000 νοικοκυριά προβλέπεται να πάρουν έκπτωση από 30% έως 50%.

Εάν όμως ξεπεράσουν τις 200 χιλιάδες οι αιτήσεις, θα υπάρχει κατάταξη των ενδιαφερόμενων και τότε θα μπουν οικονομικά κριτήρια και κοινωνικά κριτήρια.

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές δεν επιδοτούνται:

  • Ηλεκτρικές κουζίνες
  • Πλυντήρια ρούχων
  • Πλυντήρια πιάτων

Πώς θα κάνετε αίτηση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Μόλις ανοίξει η πλατφόρμα οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα της επιδότησης για να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλιές και ενεργοβόρες συσκευές τους.

Η διαδικασία της αίτησης για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα γίνεται με κωδικούς TaxisNet και θα χρειάζεται το ΑΦΜ.

Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί, είτε μόνος του, είτε μέσω του λογιστή του, είτε στο κατάστημα που επιθυμεί να επισκεφτεί για αγορά, να δηλώνει τους κωδικούς taxisnet, στη συνέχεια θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει, το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 27/3/2022}