Ενθουσιασμός και Αισιοδοξία!  Ο Δήμαρχος κήρυξε την επίσημη έναρξη των ΘΛΕ – Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Μετά από τρία χρόνια πανδημίας -χρόνια αποκλεισμού και εσωστρέφειας- ο εμβληματικός και πιο αυθεντικός θεσμός της Ξάνθης «Θρακιώτικες Λαογραφικές Εορτές – Καρναβάλι Ξάνθης» επιστρέφει, γεμίζοντας χαρά, δύναμη και αισιοδοξία τους Ξανθιώτες, αλλά και τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πλήθος κόσμου -νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους- πλημμύρισαν την πλατεία Δημοκρατίας, το απόγευμα της Παρασκευής και παρά το τσουχτερό κρύο, ανέβασαν τη θερμοκρασία με το κέφι και τη ζωντάνια τους.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη των Γιορτών αναφέρθηκε στη δυναμική τους -που είναι, όπως είπε, αποτέλεσμα της ένωσης των δυνάμεων ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας- σημειώνοντας ότι ο εμβληματικός θεσμός της Ξάνθης μπορεί να οδηγήσει στην ανάταση και την αισιοδοξία, που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι, σε μια περίοδο διαδοχικών κρίσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις τραγικές συνέπειες από τον σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία σε περιοχές της γειτονικής χώρας και της Συρίας, υπογραμμίζοντας ότι, σήμερα, περισσότερο από ποτέ ο άνθρωπος πρέπει να αντλήσει δύναμη, πίστη και ενθάρρυνση από το δώρο της ζωής.

«Αυτό το δώρο εκφράζεται -και προστατεύεται- μέσα από τον πολιτισμό, την παράδοση, την έκφραση, τη συνύπαρξη και τον σεβασμό, αξίες με τις οποίες φτιάχτηκε ο εμβληματικός θεσμός της Ξάνθης μας», τόνισε.

Ο Δήμαρχος επισήμανε τη συμβολή της νεολαίας, η οποία με τη διακριτή δράση της σε όλους τους τομείς προαναγγέλλει ένα ελπιδοφόρο μέλλον και δίνει τον ιδιαίτερο τόνο στο Καρναβάλι Ξάνθης, ενώ μιλώντας για το «εθελοντικό κίνημα –το γεμάτο δημιουργικότητα και παλμό» σημείωσε ότι «έδωσε και πάλι ένα κομμάτι από την καρδιά και το μεράκι του –την αγάπη του για την υπέροχη πόλη μας».

Ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας «με το αστείρευτο κέφι και τη δημιουργικότητα», αλλά και τους επισκέπτες «που θα γίνουν ένα με την πόλη και τους ανθρώπους της», καθώς και τους συνεργάτες του, τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, Ηλία Ασκαρίδη, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δήμου «για το άρτιο αποτέλεσμα».

«Ας αφήσουμε τις μαύρες σκέψεις που σκοτεινιάζουν την ψυχή μας κι ας βάλουμε στην καρδιά και το μυαλό… “Όνειρα, Χρώματα, Μυρωδιές κι Αρώματα”», παρότρυνε ο Δήμαρχος και ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία να νιώθουν χαρά και να διασκεδάσουν με την καρδιά τους.

Τα πυροτεχνήματα πάνω από το στολισμένο Δημαρχείο επικύρωσαν με θεαματικό τρόπο την έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών – Καρναβάλι Ξάνθης, ενώ αμέσως μετά, οι μαθήτριες της Σχολής Χορού του Κέντρου Πολιτισμού παρουσίασαν μια μικρή χορευτική παράσταση που ξεσήκωσε το κοινό.

Η επίσημη έναρξη κορυφώθηκε με την εμφάνιση της Λένας Ζευγαρά. Το κοινό της Ξάνθης επεφύλαξε ενθουσιώδη υποδοχή στη νεαρή τραγουδίστρια με φωνές και παρατεταμένα χειροκροτήματα, τραγουδώντας μαζί της όλες τις μεγάλες επιτυχίες της και δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xanthitimes.gr/, 11/2/2023}