Ένα γλυπτό αφιερωμένο στην μάχη κατά του καρκίνου του μαστού δια χειρός Άρη Ασσαριωτάκη

"Είναι αδύνατον να θέλεις να λέγεσαι καλλιτέχνης και να μην διαπραγματεύεσαι τέτοια θέματα", λέει ο καλλιτέχνης και πρόεδρος του συλλόγου καλλιτεχνών ν. Ροδόπης

Η τέχνη υπηρετεί υψηλά κοινωνικά μηνύματα, κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό χάρη στο συγκεκριμένο γλυπτό. Δια χειρός του καλλιτέχνη γλύπτη Άρη Ασσαριωτάκη, προέδρου του συλλόγου καλλιτεχνών ν. Ροδόπης “Αθηνίων”, φιλοτεχνήθηκε στο εργαστήριο μεταλλογλυπτικής του συλλόγου. Μπορεί να έχει διαστάσεις μόλις 60X15X8, ωστόσο τα μηνύματα που βγαίνουν από αυτό είναι πολύ μεγάλα και σημαντικά.

Πρόκειται για ένα γλυπτό αφιερωμένο στις αμαζόνες μαχήτριες του καρκίνου του μαστού, όπως εξηγεί σε σχετικό του μήνυμα ο καλλιτέχνης. Κληθείς να καταθέσει ένα περαιτέρω σχόλιο στον “Χ” ο κος Ασσαριωτάκης δεν κρύβει πως “ζούμε σε ένα περιβάλλον το οποίο μας κεραυνοβολεί με ειδήσεις, εικόνες και περιστατικά”, σε σχέση με τον καρκίνο, ενώ δεν κρύβει επίσης ότι ο κάθε καλλιτέχνης δέχεται και ερεθίσματα επηρεασμένος από το στενό ή ευρύτερο περιβάλλον του. “Είναι αδύνατον, εάν θέλεις να λέγεσαι καλλιτέχνης, να μην διαπραγματευτείς ένα τέτοιο θέμα”, λέει σχηματικά ο κος Ασσαριωτάκης, που βλέπει την τέχνη και ως ένα εργαλείο για μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας, πολιτικής, κι όχι μόνο. Σημειώνει, άλλωστε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά, κι ούτε θα είναι η τελευταία, που μέσω της τέχνης του θέλει να στείλει κάποιο ηχηρό μήνυμα.

Με 80 εκθέματα στην Ξάνθη ο Αθηνίων

Άξιο αναφοράς είναι πως τόσο το συγκεκριμένο έργο, όσο κι άλλα 40 ζωγραφικά εκθέματα κι άλλα 40 εκθέματα γλυπτικής και κεραμικής, καλλιτεχνών του συλλόγου “Αθηνίων”, θα παρουσιαστούν σε έκθεση στην Ξάνθη, στις 5 Απριλίου, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Αναλυτικά τα στοιχεία για την έκθεση: Έκθεση Εικαστικών: Εγκαίνια έκθεσης εικαστικών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης Αθηνίων Ώρα 19:30 – Καπναποθήκη ‘’Π’’, Αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» Διάρκεια έκθεσης: 5 – 19 Απριλίου. Είσοδος ελεύθερη. Ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει την εξαιρετική εικαστική δουλειά του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης “Αθηνίων” σε μια έκθεση που επιδιώκει να επανασυστήσει στο κοινό την τοπική εικαστική δημιουργία. Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης έχοντας διανύσει μια πορεία περισσοτέρων από 20 χρόνων και διαθέτοντας την εμπειρία τόσο της παραγωγής όσο και της διδασκαλίας της τέχνης, προσφέρει την ευκαιρία για μια ολιστική προσέγγιση της μέσα από έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 28/2/2019}