Περίπου 800 εκπαιδευτικοί της Ξάνθης, κάτω των 60 ετών είπαν το «ναι» για τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων

Ευ. Στυλιανίδου: Στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης θα ανακοινώνεται η ημερομηνία του τελευταίου εμβολιασμένου – Ενήμεροι και ικανοποιημένοι οι συνάδελφοι

Στην διάθεσή τους, έχουν από προχθές, τα «αδιάθετα» εμβόλια του Νοσοκομείου Ξάνθης, του Κέντρου Υγείας Ξάνθης αλλά και του Κέντρου Υγείας Εχίνου, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση του νομού που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών, αφού για όλες τις υπόλοιπες υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης στις ειδικές πλατφόρμες του υπουργείου.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε στην «Θ» η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Ευμορφία (Εύη) Στυλιανίδου, η οποία εξηγεί ότι η «λίστα» των επιθυμούντων εκπαιδευτικών μετρά περίπου 800 άτομα για Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ…ΑΔΙΑΘΕΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ

Ειδικότερα η κ. Στυλιανίδου επισήμανε στην «Θ» ότι:

Τα αδιάθετα εμβόλια στους εκπαιδευτικούς διατίθενται από προχθές και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι διότι το υπουργείο ανταποκρίθηκε στο αίτημα των εκπαιδευτικών για όσο το δυνατόν ταχύτερο εμβολιασμό των συναδέλφων. Έτσι, μετά από προετοιμασία πέντε ημερών περίπου, τόσο η πρωτοβάθμια όσο και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουμε κάνει κατάλογο εκπαιδευτικών που επιθυμούν να εμβολιασθούν, από τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων. Ο αριθμός των επιθυμούντων στην Ξάνθη, είναι – αναλογικά – ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών (περίπου 800 για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και αφορά σε ηλικίες κάτω των 60 ετών, καθώς οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών είναι δηλωμένες στις ειδικές πλατφόρμες του Υπουργείου Υγείας. Συνεπώς οι αδιάθετες δόσεις, γίνονται σε εκπαιδευτικούς κάτω των 60 ετών, ώστε να εμβολιασθούν ταχύτερα και να είναι ασφαλείς στην δια ζώσης διδασκαλία. Ήδη από προχθές υπήρξε ο πρώτος εκπαιδευτικός που εμβολιάσθηκε. Να σημειώσουμε ότι οι συνάδελφοι ειδοποιούνται μετά το μεσημέρι – περίπου στις 15.00 – ώστε να προσέρχονται σε τρία εμβολιαστικά κέντρα που θα κάνουν την διάθεση, δηλαδή στο Νοσοκομείο Ξάνθης, στο Κέντρο Υγείας Ξάνθης (πρώην ΙΚΑ) και στο Κέντρο Υγείας Εχίνου.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Επιπλέον η κ. Στυλιανίδου διευκρίνισε ότι:

Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς από πριν ποιο θα είναι το εμβόλιο. Αυτό το μαθαίνουν όσοι προσέρχονται για να εμβολιασθούν. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε. Άλλωστε όταν ρωτήθηκαν οι εκπαιδευτικοί αν επιθυμούν να εμβολιαστούν, γνώριζαν ότι δεν θα γνωρίζουν από πριν το εμβόλιο ούτε και το εμβολιαστικό κέντρο. Απλώς όταν ειδοποιούνται, θα πρέπει να προσέρχονται άμεσα στο εμβολιαστικό κέντρο. Η λίστα είναι κατά σειρά ηλικίας, δηλαδή σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης, ενώ καθημερινά στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης, θα ανακοινώνεται η ημερομηνία του τελευταίου εμβολιασμένου. Διαδικασία που ήταν πάρα πολύ γρήγορη και μας δίνει την χαρά και την ικανοποίηση του να εμβολιασθούν οι εκπαιδευτικοί το συντομότερο δυνατόν. Εμείς, προσπαθούμε να εμβολιασθούν ταχύτερα όσοι είναι κάτω των 60 ετών, ηλικίες για τις οποίες δεν έχουν ανοίξει ακόμη οι πλατφόρμες του Υπουργείου Υγείας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι ενήμεροι και επίσης είναι πολύ χαρούμενοι για το ότι θα έχουν αυτή την ευκαιρία. Ελπίζουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες αδιάθετες δόσεις ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εμβολιασμένων συναδέλφων.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 7/4/2021}