Ηλεκτρικό Ρεύμα – ΔΕΗ: Έρχεται επιπλέον έκπτωση μέχρι 600 κιλοβατώρες

Περαιτέρω στήριξη στα νοικοκυριά για το ηλεκτρικό ρεύμα θα προσφερθεί πέραν της κυβερνητικής στήριξης με 30 ευρώ για την κάθε μεγαβατώρα, ανέφερε ο Κώστας υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, γνωστοποιώντας ότι θα υπάρξει έκπτωση μέχρι 600 κιλοβατώρες τον μήνα. Η έκπτωση θα αφορά τόσο την ΔΕΗ όσο και τους ιδιωτικούς παρόχους.

«Έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε με 30 ευρώ την κάθε μεγαβατώρα, δηλαδή για κάθε μέσο νοικοκυριό με μηνιαία κατανάλωση 300 κιλοβατώρες ανά μήνα, η επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι της τάξης των 9 ευρώ το μήνα. Από ‘κει και πέρα, η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι έρχονται με επιπλέον έκπτωση, η ΔΕΗ το έχει ανακοινώσει, με μια επιπλέον έκπτωση που θα κάνει μέχρι 600 κιλοβατώρες το μήνα, για ένα νοικοκυριό, ουσιαστικά θα αντισταθμίσουμε το σύνολο της αύξησης» ανέφερε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας χθες το πρωί.

«Μέχρι τις 300 κιλοβατώρες είναι η ενίσχυση από το κράτος, μέχρι 600 κιλοβατώρες από τη ΔΕΗ και τους υπόλοιπους παρόχους, τώρα αυτό καλύπτει σχεδόν όλα τα μεσαία νοικοκυριά. Ήδη κάποιοι πάροχοι κάνουν εκπτώσεις και απορροφούν κομμάτι της ανατίμησης, που έχει εκτιμούμε έχει χαρακτήρα παροδικό, ήδη βλέπουμε σημάδια αποκλιμάκωσης, βέβαια κανείς δεν είναι σίγουρος».

«Η στήριξη αφορά όλους τους συνδεδεμένους στη χαμηλή τάση επιχειρηματίες ή αγρότες πχ μέχρι το μηνιαίο όριο κατανάλωσης που αναφέρθηκε θα δουν από τον επόμενο μήνα σε διακριτή γραμμή την επιπλέον έκπτωση στο λογαριασμό τους, πόσο θα ήταν αν δεν είχε στήριξη» εξήγησε ακόμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο το μέτρο θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα της εφαρμογής του με την τελευταία να υπολογίζεται μέχρι το τέλος του 2021. Η έκπτωση στο ρεύμα αφορά ένα μέσο νοικοκυριό, σχεδόν το 80% των μετρητών της χώρας, οι οποίοι δε θα δουν αυξήσεις στα τιμολόγιά τους, ενώ το υπόλοιπο 20% θα δει μικρότερη αύξηση εξήγησε ο υπουργός.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 13/9/2021}