Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τοποτηρητής αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων.

Εκοιμήθη τη, Δευτέρα, ο Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος, μετά από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου που υπέστη.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης, γεννήθηκε στη Βέροια το 1963.

Ο μακαριστός Παύλος βρισκόταν στη γενέτειρά του, τη Βέροια, όπου υπέστη έμφραγμα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. 

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, κατά κόσμον Αλέξανδρος Αποστολίδης, γεννήθηκε στη Βέροια το 1963 και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, σε προπτυχιακό με μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ ήταν διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου από το 2002.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου.

Διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Αντωνίου, πολιούχου της Βέροιας, και στην συνέχεια το 1991, εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομώνυμου ιδρύματος.

Συνέγραψε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες και διαλέξεις. Έχει λάβει μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πέντε ημέρες μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Δράμας Διονυσίου, στις 5 Οκτωβρίου 2005, εξελέγη Μητροπολίτης Δράμας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους νέους, τους οποίους προσέγγιζε με αγάπη, ενώ έδωσε μάχη για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και ήταν από αυτούς που δεν δίστασαν να θέσουν σε αργία ιερείς, οι οποίοι δεν τηρούσαν τα μέτρα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 2/5/2022}