Εκλογές 2023: «Κωνσταντίνου και Ελένης» με κάλπες – Αποκλείστηκε ο Απρίλης

Η 9η Απριλίου που είχε «κλειδώσει» για τις πρώτες κάλπες, αποκλείστηκε πλέον μετά την τραγωδία στα Τέμπη και οι πρώτες εκλογές «σπρώχνονται» προς το τέλος Μαΐου, με πιθανότερη ημερομηνία την 21η Μαΐου.

Η 9η Απριλίου ήταν η «κλειδωμένη» ημερομηνία για τις πρώτες κάλπες στο μυαλό του πρωθυπουργού. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη όμως ακύρωσε κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης που πλέον έχει διαφορετικές προτεραιότητες.

Το υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Απριλίου, ημερομηνία που έβαλε τέλος – πρακτικά – στα σενάρια στησίματος καλπών τον Απρίλιο, με δεδομένο πως το περιθώριο για την προεκλογική περίοδο δεν μπορεί να είναι μικρότερο του ενός μήνα.

Για να γίνουν εκλογές στις 9 Απριλίου θα πρέπει να προκηρυχθούν έως την Πέμπτη, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί. Η νέα ημερομηνία που έχουν στο μυαλό τους στην κυβέρνηση είναι είτε η 21η Μαΐου, μεγάλη γιορτή «Κωνσταντίνου και Ελένης» είτε η 28η Μαΐου.

Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό

Πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, θα παράσχει ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 6/3/2023}