Εικόνες καταστροφής στις Εργατικές Κατοικίες Κομοτηνής

Αυτοψία Στυλιανίδη και συζήτηση με κατοίκους

Εικόνες καταστροφής κι εγκατάλειψης συναντά κανείς σε κοινόχρηστους χώρους στις Εργατικές Κατοικίες Κομοτηνής (δυτικής εισόδου). Οι κοινόχρηστοι χώροι εντός και πέριξ του οικισμού, αντί να είναι συντηρημένοι, περιποιημένοι και -γιατί όχι- σε λειτουργία, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους κι όπως πολλά άλλα δημόσια κτίρια της περιοχής κάθε χρόνο δέχονται περισσότερες καταστροφές.

Το ζήτημα ανέδειξε ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος έκανε αυτοψία στο σημείο και συνομίλησε με κατοίκους. Προανήγγειλε, επίσης, ανάληψη πρωτοβουλίας για τη βελτίωση της κατάστασης. «Επισκέφθηκα μετά από πρόσκληση σήμερα τον οικισμό των εργατικών κατοικιών στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής, για να συζητήσω με τους κατοίκους την άθλια κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στους κοινόχρηστους χώρους εντός και πέριξ του οικισμού. Μετά την ενημέρωση τους αναλαμβάνω πρωτοβουλία για την ανάδειξη των άθλιων αυτών συνθηκών που επικρατούν εκεί και την ανάπτυξη παρεμβάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών», δήλωσε από το σημείο.

Τέλος, ένα ακόμη ζήτημα που οφείλει να δει η πολιτεία, είναι οι αδιάθετες Εργατικές Κατοικίες σε Κομοτηνή και Ξυλαγανή, προκειμένου να δοθούν σπίτια σε οικογένειες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 22/9/2021}