Νέα εποχή στο Δ.Π.Θ.: Ανέλαβε καθήκοντα η νέα Πρυτανική αρχή

Δυναμικά παρούσα η Κομοτηνή στο νέο σχήμα - Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τα πέντε πρυτανικά πρόσωπα

Σε νέα εποχή μπήκε κι επίσημα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η διαπιστωτική πράξη εκλογών του νέου πρύτανη, καθώς και των τεσσάρων νέων αντιπρυτάνεων, συνεπώς όλο το νέο πρυτανικό σχήμα.

Το χρονικό της εκλογής νέου πρύτανη

Εν μέσω “κυμάτων” για το Δ.Π.Θ., καθώς ο πρύτανης του ιδρύματος Αθανάσιος Καραμπίνης είχε παυτεί από τα καθήκοντά του με απόφαση υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, και υπό την προσωρινή διοίκηση του πρυτανεύοντος Σταύρου Τουλουπίδη που ήταν μεν πιο ήρεμη είχε όμως αρκετά ανοιχτά ζητήματα (κόντρα Καραμπίνη – Γαβρόγλου, επαφές με ΤΕΙ ΑΜ-Θ, πρόταση προς το υπουργείο για νέα τμήματα στο ΔΠΘ, κ.ά.), διενεργήθηκαν στα τέλη Μαϊου ’18 οι πρυτανικές εκλογές.

Μπροστά βγήκαν, σε μία πολυτάραχη εποχή για το Δ.Π.Θ., τέσσερις υποψήφιοι, οι Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, Βασίλης Τσαουσίδης, Γιώργος Κολιός, Παντελής Μπότσαρης. Η κάλπη δεν “έβγαλε” πρύτανη στην πρώτη μέρα των εκλογών, αλλά 24 ώρες αργότερα – μεταξύ των κ.κ. Πολυχρονίδη και Τσαουσίδη (που είχαν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους) – αναδείχθηκε νέος πρύτανης ο πρώτος, με ποσοστό 54% επί των ψηφισάντων.

Γεννημένος στην Κομοτηνή και με θητεία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που ξεκινάει το 1984 ως εκπαιδευόμενος τότε στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου και φτάνει μέχρι το 2017 με δύο συνεχόμενες θητείες στην προεδρία του Τμήματος Ιατρικής είναι ο νέος πρύτανης του πανεπιστημίου Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, που ξεκίνησε κι επίσημα την θητεία του από 01-09-2018 ως 31-08-2022.

Οι τέσσερις αντιπρυτάνεις

Την ίδια θητεία, σύμφωνα με τη διαπιστωτική απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, θα έχουν και οι τέσσερις αντιπρυτάνεις, με ένα γνώριμο και τρία “φρέσκα” πρόσωπα. Πρόκειται για τους:

Φώτη Μάρη, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής (Ξάνθη), ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην αναβάθμιση του Δ.Π.Θ., και – όπως ανέδειξε σε αποκλειστικό δημοσίευμα ο “Χ” – συνέλαβε τα μέγιστα για το έργο “μαμούθ” που θα φέρει όλα τα τμήματα της Κομοτηνής στην πανεπιστημιούπολη.

Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών (Κομοτηνή). Μαρία Μιχαλοπούλου, καθηγήτριας πρώτης βαθμίδας του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Κομοτηνή). Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλο, καθηγητή πρώτης βαθμίδας του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας. Πρόκειται για τρία “φρέσκα” πρόσωπα, τα οποία έχουν αναπτύξει έντονη δράση, το καθένα στις σχολές του και οι ψηφίσαντες τους έδειξαν εμπιστοσύνη, προσδοκώντας πως θα τα καταφέρουν εξίσου καλά και σε πιο υψηλή θέση.

{Πηγή δημοσίευσης:  http://www.xronos.gr/,  του Διονύση Βοργιά, 5/9/2018}