Στην… «ουρά» για την Πρυτανεία στο ΔΠΘ

Α. Πολυχρονίδης, Γ. Κολιός και Β.Τσαουσίδης οι πρώτοι υποψήφιοι – Δεν καταστάλαξαν ακόμη Π. Μπότσαρης και Χ. Κουκουρλής Κρίσιμες οι εκλογές για την επόμενη ημέρα- Δηλώσεις στην «Θ»

Στην… «ουρά» για την πρυτανεία στο ΔΠΘ, μπαίνουν αρκετοί καθηγητές, ενόψει των εκλογών την 22α Μαΐου, με τις συζητήσεις για τα πρόσωπα αλλά και για το μέλλον του ίδιου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με φόντο και τις κοσμογονικές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να δίνουν και να παίρνουν.

Σε ο,τι αφορά τους υποψηφίους, αρκετοί έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον, όπως δύο Καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής και συγκεκριμένα οι κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και Γεώργιος Κολιός αλλά και ο Καθηγητής του τομέα Λογισμικού και Ανάπτυξης Εφαρμογών, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Βασίλης Τσαουσίδης.

Κάποιοι άλλοι βέβαια, ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει (αφού η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων λήγει στις 2 Μαΐου) όπως ο Αντιπρύτανης και Καθηγητής του τομέα Υλικών, Διεργασιών και Μηχανολογίας του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης κ. Παντελής Μπότσαρης και ο καθηγητής Τηλεπικοινωνιών και Διαστημικής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ κ. Χρήστος Κουκουρλής, οι οποίοι μιλούν στην «Θ» τόσο για το ενδιαφέρον συμμετοχής σε μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία, όσο και για την επόμενη ημέρα σε ένα «ταλανισμένο» (από εσωτερικά αλλά και εξωτερικά προβλήματα)  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

«ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ…»

Ειδικότερα ο κ. Μπότσαρης, αναφέρει στην «Θ» ότι «δεν έχω εικόνα από την γραμματεία της πρυτανείας όπου κατατίθενται οι υποψηφιότητες. Σαν διαδικασία είναι μια δημοκρατική διαδικασία που θα διεξαχθεί μέσα στον Μάιο. Καταλαβαίνετε ότι οι συζητήσεις, δίνουν και παίρνουν μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου και αφορούν την αγωνία για την επόμενη ημέρα και για να πάει καλά το πανεπιστήμιο, να δούμε τι θα κάνουμε, πως θα βοηθήσουμε την περιφέρεια και την περιοχή και πιστεύω ότι με ομόνοια, με πνεύμα ειρήνης, θα συνεχίσουμε και θα πάμε σε αυτήν την διαδικασία».

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ…»

Αναφορικά με το πρόσωπό του ο κ. Μπότσαρης, υπογραμμίζει ότι «δεν έχω κατασταλάξει ακόμη. Δεν γνωρίζω καν αν θα είμαι υποψήφιος. Η θέση μου, είναι για το καλό του πανεπιστημίου. Ο,τι εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες και την ομόνοια του πανεπιστημίου. Θα τα «ζυγίσω», γιατί υπάρχουν και ερεθίσματα για να κατέβω, υπάρχουν ερεθίσματα να μην κατέβω, υπάρχουν και επιστημονικά ερεθίσματα γιατί όλη αυτή η διαδικασία για κάποιον που θέλει να δουλέψει, είναι πάρα πολύ χρονοβόρα. Είμαι νέος άνθρωπος επιστημονικά και έτσι θα ήθελα να ασχοληθώ και με νέα πράγματα. Θα δούμε. Δεν είναι κάτι που μπορεί να αποφασίσει, ελαφρά την καρδία  κάποιος που θέλει, σοβαρά και συνειδητά, να βοηθήσει από όποια θέση κληθεί».

«ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΗΡΕΜΙΑ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ»

Σε ο,τι αφορά την επομένη των εκλογών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο Αντιπρύτανης, σημειώνει ότι «κανένα φυσικό φαινόμενο δεν έχει διάρκεια. Μετά από μια καταιγίδα και μια μπόρα, επέρχεται ηρεμία. Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα. Θα επέλθει η ηρεμία. Όλα θα πάνε καλύτερα, όλα θα βαδίσουν σε έναν ομαλό δρόμο. Δεν έχουμε περιθώρια. Πάντοτε οι εκλογές είναι κρίσιμες και η κρισιμότητα αυτών των εκλογών δεν έγκειται τόσο στα ενδότερα του πανεπιστημίου, όσο στα εκτός. Οι αλλαγές οι οποίες γίνονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι κοσμογονικές. Αλλάζει ο χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αυτά είναι τα θέματα που μας απασχολούν. Εδώ είναι η κρισιμότητα των πραγμάτων και όχι εσωτερικά. Εσωτερικά, πρόσωπα και πράγματα πρέπει να εξυπηρετήσουν το καλό του πανεπιστημίου και της περιοχής. Η Βασιλεύουσα έπεσε από μέσα, όχι από έξω. Θυμηθείτε το αυτό».

«ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ…»

«Από όσο γνωρίζω, υποψήφιοι θα είναι από την Ιατρική της Αλεξανδρούπολης ο κ. Πολυχρονίδης και ο κ. Κολιός , ενώ λάβαμε ένα email και από τον κ. Τσαουσίδη για την υποψηφιότητά του, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δύο ή τρεις υποψήφιοι που δεν έχουν εκδηλωθεί. Για αναπληρωτές πρύτανη, δεν γνωρίζω περισσότερα να σας πω. Προσωπικά εγώ, δεν έχω κατασταλάξει ακόμη. Αυτή είναι η δήλωσή μου» αναφέρει από την δική του πλευρά ο καθηγητής Τηλεπικοινωνιών και Διαστημικής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ κ. Χρήστος Κουκουρλής, ενώ αναφορικά με την επόμενη ημέρα στο Δημοκρίτειο, σημειώνει με έμφαση ότι «η επόμενη ημέρα, σαφώς θα καθοριστεί από το ποιος υποψήφιος θα επικρατήσει και υπάρχει κίνδυνος από συγκεκριμένο υποψήφιο, εφόσον εκλεγεί, να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 24/4/2018}