Να βελτιωθούν οι υπηρεσίες του δήμου ζητά ο δήμαρχος Σουφλίου

O δήμαρχος Σουφλίου, κ. Παναγιώτης Καλακίκος, συναντήθηκε στις 10 Ιουνίου με τους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Αθήνα για να συζητήσει για τον εκσυγχρονισμό του δήμου Σουφλίου.

Στις συναντήσεις του τόνισε ιδιαίτερα την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει στο να βελτιωθούν οι ταχύτητες του ίντερνετ στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σουφλίου.

Ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας πως «Δεν είναι δυνατόν στην εποχή του 5G, να μην μπορούν οι κάτοικοι πολλών περιοχών του δήμου Σουφλίου να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο και τις άλλες ψηφιακές υπηρεσίες».

Ο ίδιος ζήτησε να εξεταστούν και ελκυστικά κίνητρα για τον δήμο Σουφλίου, ώστε να αποτελέσει η περιοχή τόπο εγκατάστασης «Ψηφιακών Νομάδων», δηλαδή εργαζομένων, ακόμα και του εξωτερικού, που επιλέγουν να εργάζονται απομακρυσμένα.

Ο δήμαρχος Σουφλίου είχε συνάντηση και με τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, με την οποία συζήτησε θέματα «στρατηγικής ενδυνάμωσης της τουριστικής προβολής του δήμου», τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

«Το Σουφλί δικαιούται να πάρει το μερίδιο που του αξίζει και του αναλογεί, στον προγραμματισμό του Υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση τουριστών», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλακίκος, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος μετά τις συναντήσεις του στην Αθήνα, για «το άριστο κλίμα και τη διάθεση συνεργασίας», που διαπίστωσε.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, από ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, 15/6/2021}