Οι εκδηλώσεις της αποκριάς στον Δήμο Ορεστιάδας

Θα κλιμακωθούν από την Τσικνοπέμπτη, μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, σε όλους σχεδόν τους οικισμούς της περιφέρειας του Δήμου Ορεστιάδας

Ο Δήμος Ορεστιάδας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. διοργανώνουν τον «Τσικνομπουρμπούλη 2018» με κλόουν, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, αστείρευτο κέφι, φαντασία, τρελό ξεφάντωμα, χορό, τραγούδι, πολλές εκπλήξεις και… παρέλαση!

Οι εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία από τις 4 μ.μ. Η παρέλαση στις 5:30 μ.μ. από το 1ο Γυμνάσιο – 1ο ΓΕΛ επί της Βασ. Κων/νου.

11 Φεβρουαρίου 2018, ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ: Η Τοπική Κοινότητα Νέας Βύσσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Βύσσας «Στέφανος Καραθεοδωρής» διοργανώνει στις 4:30 μ.μ. την αναβίωση εθίμου του ΜΠΕΗ. Θα ακολουθήσει γλέντι στο κέντρο εκδηλώσεων Principal.

17 Φεβρουαρίου 2018, ΜΙΚΡΗ ΔΟΞΙΠΑΡΑ: Η Τοπική Κοινότητα Μικρής Δοξιπάρας και ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μικρής Δοξιπάρας διοργανώνει την αναβίωση εθίμου του ΜΠΕΗ από τις 11:00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Το βράδυ θα ακολουθήσει χορός στην αίθουσα του Συλλόγου.

18 Φεβρουαρίου 2018, ΛΕΠΤΗ: Η Τοπική Κοινότητα Λεπτής και ο Σύλλογος Θρακιωτών Λεπτής Ορεστιάδας «Οι Γκαγκαβούζηδες» διοργανώνει τον ΚΙΟΠΕΚ ΜΠΕΗ από το πρωί έως τις 4 μ.μ. το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει γλέντι στην πλατεία του χωριού με λαϊκά δρώμενα.

ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ: Η Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου και ο Σύλλογος Πενταλόφου διοργανώνει την αναβίωση εθίμου του ΜΠΕΗ από το πρωί μέχρι τις 3 μ.μ. το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει γλέντι στην πλατεία του χωριού. 19 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΜΑΡΑ: Η Τοπική Κοινότητα Κομάρων και ο Σύλλογος Γυναικών Κομάρων, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κομάρων, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κομάρων διοργανώνουν την Καθαρά Δευτέρα στην κεντρική πλατεία Κομάρων την αναβίωση εθίμου του ΜΠΕΗ.

ΚΥΠΡΙΝΟΣ: Η Τοπική Κοινότητα Κυπρίνου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κυπρίνου διοργανώνουν την αναβίωση εθίμου του ΜΠΕΗ και γλέντι το μεσημέρι στην πλατεία.

ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ: Η Τοπική Κοινότητα Νέας Βύσσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Βύσσας «Στέφανος Καραθεοδωρής» διοργανώνουν Κούλουμα με δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα στο Παρατηρητήριο.

ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ: Η Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου και ο Περιπατητικός &Φυσιολατρικός Όμιλος Πενταλόφου Ν. Έβρου «ΔΡΥΜΟΣ» διοργανώνουν Κούλουμα και θα προσφέρουν φασολάδα.

ΠΕΤΡΩΤΑ: Η Τοπική Κοινότητα Πετρωτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτών «Ο Λιθοξόος» θα προσφέρουν την Καθαρά Δευτέρα φασολάδα.

ΠΤΕΛΕΑ: Η Τοπική Κοινότητα Πτελέας και ο Σύλλογος Γυναικών Πτελέας «Η ΕΙΡΗΝΗ», διοργανώνουν Κούλουμα στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Πτελέας. Ο Σύλλογος θα προσφέρει φασολάδα.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr, 8/2/2018}