Δήμος Μύκης: Κανονικά λειτουργεί το Κ.Υ. Εχίνου – Κλειστά όμως τα Περιφερειακά Ιατρεία

Ρ. Ντελή Χουσεΐν: Αναβαθμίζεται το αγροτικό ιατρείο στις Θέρμες – Γενικό «λίφτινγκ» των εγκαταστάσεων στα Λουτρά

Εκτός της «λίστας» των γιατρών από την οποία ενισχύθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Εχίνου που συνεχίζει την εικοσιτετράωρη λειτουργία του, αν και τα Περιφερειακά Ιατρεία της ορεινής περιοχής έχουν κλείσει, όπως επιβεβαιώνει στην «Θ» ο Δήμαρχος Μύκης κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν.

Ο ίδιος, αναφέρεται και στα Λουτρά των Θερμών, όπου τα κτίρια ανακαινίζονται και αναβαθμίζονται, ενώ στο όνειρό του που αφορά σε ατομικές πισίνες με πολύ θερμά νερά σε εξωτερικό χώρο, φαίνεται να παίρνει «σάρκα και οστά», μέσα στο 2022.

Συνεχίζει σε 24ωρη βάση το Κ.Υ. – κλείνουν τα περιφερειακά ιατρεία αλλά μας καλύπτει το Κ.Υ

Αναλυτικότερα ο κ. Ντελή Χουσεΐν, εξήγησε στην «Θ» ότι:

Αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Εχίνου, μετά το θέμα που προέκυψε (σ.σ. στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων) μίλησα με τον Διευθυντή κ. Πετρίδη. Εμείς δεν έχουμε κάποιο θέμα εκεί, διότι δεν είμαστε στην λίστα σύμφωνα με την οποία ζητήθηκαν κάποιοι γιατροί για να ενισχύσουν το Νοσοκομείο μέχρι 31/12.

Δεν είμαστε σε αυτήν την λίστα, οπότε δεν έχουμε σοβαρό θέμα. Αναφορικά με τα Περιφερειακά Ιατρεία, όντως κλείνουν και τα δικά μας, αλλά επειδή υπάρχει το Κέντρο Υγείας, που λειτουργεί σε μια 24ωρη βάση, μπορώ να πω οτι – καλώς ή κακώς – δεν χρειάζεται να κάνουμε τόσο πολύ «θόρυβο». Εξυπηρετούμαστε με το Κέντρο Υγείας Εχίνου, γιατί είναι σχεδόν στο κέντρο του Δήμου και σε κοντινά σημεία των οικισμών. Είναι μια απόσταση 10-15 χλμ, το πιο μακρινό σημείο. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί πολύ και οι εμβολιασμοί και αν δεν κάνω λάθος, τα ραντεβού έχουν πενταπλασιαστεί.

Παρατημένο στην μοίρα του ήταν το περιφερειακό ιατρείο στις Θέρμες – θα το έχουμε παραλάβει ανακαινισμένο μέχρι τις 31/12

Επίσης ο ίδιος τόνισε ότι:

Στα λουτρά στις Θέρμες έχουμε μια μεγάλη επένδυση – μπορώ να πω – που συνεχίζεται. Αναφέρομαι στο περιφερειακό ιατρείο. Το ένα κομμάτι είχε να κάνει με ένα χρόνιο θέμα. Υπήρχε ένα αγροτικό ιατρείο εκεί και η προηγούμενη διοίκηση το είχε παρατήσει στην μοίρα του και είχε κοπεί μέχρι και το ρεύμα (δεν θέλω να το κάνω πολιτικό το θέμα, απλώς κάνω μια ενημέρωση). Δίνεται ένας μεγάλος αγώνας αυτήν την στιγμή εκεί. Ειδικά το ιατρείο, το έχουμε ανακαινίσει, το έχουμε μονώσει εξωτερικά, έχουμε αλλάξει τελείως την σκεπή, τοποθετήσαμε εσωτερικά πλακάκια, δάπεδα, δημιουργήσαμε χώρο αναμονής με λουτρό, με κουζινάκι κλπ. Θα γίνει ένας πολύ όμορφος και σύγχρονος χώρος και για τον γιατρό και για τον ασθενή. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και υπολογίζω να το έχουμε παραλάβει μέχρι τις 31/12.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στον ξενώνα των Θερμών – όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα, οι ατομικές πισίνες με πολύ ζεστά νερά

Σε ο,τι αφορά στα Λουτρά Θερμών, ο Δήμαρχος Μύκης σημείωσε ότι:

Εκεί υπάρχει μια πολύ μεγάλη επέμβαση από τον Δήμο. Εκτός από το αγροτικό ιατρείο, που είναι δίπλα στα Λουτρά στο οποίο προαναφέρθηκα, που έχει σκοπό να εξυπηρετήσει πέρα από τους δημότες και τον κάθε επισκέπτη, συνεχίζονται αυτήν την στιγμή οι παρεμβάσεις στο κτίριο που υπάρχει εκεί, με έξι δωμάτια. Σε έναν πολύ παλιό ξενώνα, όπου δίνεται ένας αγώνας πλήρους ανακαίνισης. Τα έχουμε «γκρεμίσει» όλα στην ουσία και αλλάζει μέχρι και η σκεπή. Πιστεύω ότι και αυτό θα παραδοθεί άμεσα στους δημότες μας. Στο ισόγειο, θα υπάρχουν δύο παραδοσιακού τύπου χαμάμ (ανδρών – γυναικών) και επάνω θα υπάρχουν οκτώ δωμάτια που θα εξυπηρετούν πάλι τους επισκέπτες μας, σε έναν πεντακάθαρο χώρο. Και αυτό είναι σχεδόν στο τελείωμά του. Εκτός αυτού, στα θερμά νερά, κάναμε μια επέμβαση και στο κοινοτικό κατάστημα που και αυτό ήταν στην δική του μοίρα από υγρασίες κλπ. Αλλάζουμε και εκεί πάρα πολλά κουφώματα, κάνουμε εξωτερική μόνωση και ήδη δουλεύεται και αυτό. Πιστεύω ότι σε μερικούς μήνες θα παραδοθεί και αυτό. Η μεγαλύτερη όμως εξέλιξη και η μεγαλύτερη αλλαγή θα γίνει στα πολύ ζεστά νερά. Δηλώνω με μεγάλη χαρά ότι προσπαθούμε – και μέσα από την μελέτη που έχουμε κάνει και δημοπρατήθηκε – να κάνουμε μικρές πισίνες, ώστε να μπορούν δύο – δύο άτομα να έχουν την «ιδιωτική» τους πισίνα και να απολαμβάνουν το δικό τους καθαρό ζεστό νερό από την πηγή, μέσω των διαδρόμων που θα  ανοίξουμε για την κάθε πισίνα. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, μιλάμε για 9 πισινούλες τέτοιου τύπου, 2-3 μέτρων με βάθος περίπου 90 πόντους, ώστε να μπορεί ο καθένας να έχει πεντακάθαρα νερά και… «δική» του πισίνα και μάλιστα σε εξωτερικό χώρο. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στις Θέρμες. Είναι ένα δικό μας όνειρο και βλέπω ότι το 2022 θα είναι πια πραγματικότητα και θα το ανοίξουμε στους επισκέπτες μας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 17/11/2021}