Αναβίωσε το δημοσιογραφικό συνέδριο Σαμοθράκης

Χρ. Μέτιος: Στόχος να γίνει και πάλι θεσμός 

Η ασφάλεια των δημοσιογράφων και η ελευθερία του Τύπου ήταν το αντικείμενο που απασχόλησε περισσότερους από 70 Έλληνες και ξένους ερευνητές και δημοσιογράφους στο 17ο δημοσιογραφικό συνέδριο Σαμοθράκης, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου στο νησί.

Το συνέδριο διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με τις Ενώσεις Συντακτών στην Ελλάδα και την Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΣΥ), μετά από 14 χρόνια παύσης του. Τη διοργάνωση υποστήριξε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στόχος να γίνει θεσμός

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν είναι μόνο πέρασμα αλλά και προορισμός, κάτι που αποδεικνύεται από εκδηλώσεις σαν αυτή, δήλωσε στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. «Σε μια περιοχή όπως η δική μας, που στην ιστορία της λειτουργούσε πάντα ως πέρασμα, ως γέφυρα και ως σταθμός στη διασταύρωση σημαντικών χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, σε μια περιοχή πολυπολιτισμικότητας και αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών, που σήμερα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά και αναλαμβάνει έναν σημαντικό περιφερειακό ρόλο στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και του εμπορίου, η αναβίωση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Σαμοθράκης στέλνει το μήνυμα ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εκτός από πέρασμα, μπορεί να είναι και προορισμός» σημείωσε.

Ο ΠΑΜΘ έθεσε το στόχο το συνέδριο να γίνει ξανά θεσμός. «Στόχος δικός μας είναι το δημοσιογραφικό συνέδριο Σαμοθράκης να γίνει και πάλι θεσμός και το νησί της Σαμοθράκης, όπως και ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης, διαλόγου και ανταλλαγής γνώσης» κατέληξε.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 25/10/2022}