Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης στο φεστιβάλ των «Δημοκριτείων 2019»

Το καλοκαίρι ήρθε δυναμικά και μας προκαλεί για εκδηλώσεις εκτός των θυρών. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης ανταποκρινόμενη σε αυτό το κάλεσμα συμμετέχει στο πλαίσιο του φεστιβάλ των 38ων Δημοκριτείων 2019 που διοργανώνει ο Δήμος Αβδήρων με μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, που συνδυάζουν την διασκέδαση με τη γνώση.

Η χρονική σειρά τους είναι η εξής.

20 Ιουλίου, Σάββατο. Υπαίθριος Εσπερινός στον λόφο του βυζαντινού Πολυστύλου. Ο υπαίθριος Εσπερινός θα τελεστεί ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Ξάνθης, πλησίον του επισκοπικού ναού, στη βορειοανατολική πλευρά του λόφου. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Δήμο Αβδήρων σε συνεργασία με την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Τόπος: Επισκοπικός ναός, αρχαιολογικός χώρος Πολυστύλου, Ώρα: 19:00

23 Ιουλίου, Τρίτη. Παρουσίαση του μπεκτασικού τεκέ «Κιουτουκλού Μπαμπά» από την Κωνσταντίνα Καλλιντζή, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης και συναυλία «Ο ήχος της Πόλης». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων και την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

Τόπος: Αύλειος χώρος του μπεκτασικού τεκέ «Κιουτουκλού Μπαμπά», στο Σέλινο, Ώρα: 21:00

9 Αυγούστου, Παρασκευή. Παρουσίαση του αρχοντικού Παμουκτσόγλου από την Μαρία Χρυσάφη, αρχαιολόγο της Εφορείας και συναυλία – παρουσίαση του έργου «Η συνθέτης Κατερίνα Παπαδοπούλου». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων και την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

Τόπος: Αύλειος χώρος του αρχοντικού Παμουκτσόγλου, στα Άβδηρα, Ώρα: 21:00

Η είσοδος του κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης Κων/ντίνα Καλλιντζή, Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 17/7/2019}