Δεν θα «κατέλθουν» στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Γ. Χατζηθεοδώρου: «Ήταν κόμμα με ημερομηνία λήξης» – Παν. Σγουρίδης: «Απόντες από την «μάχη» – Παρόντες όμως στον «πόλεμο»

Το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου για να καθορίσει τη στάση του κόμματος εν όψει των βουλευτικών εκλογών και αποφάσισε να μην «κατέβει» στις εθνικές εκλογές το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε. Αναγνωρίζω τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ και ελπίζω να επιφέρει την πολιτική αλλαγή» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος.

Έπειτα από το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Πάνος Καμμένος δέχτηκε «μπαράζ» εισηγήσεων να μη συμμετάσχουν οι ΑΝΕΛ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Το κόμμα στις εκλογές του 2014 είχε συγκεντρώσει ποσοστό 3,46%, ενώ στις κάλπες της 26ης Μαΐου μόλις 0,8%.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο Αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, σημειώνοντας με έμφαση ότι «το κόμμα παραμένει ενεργό και τα όργανα συνεχίζουν να λειτουργούν».

Από την πλευρά του ο Γραμματέας την Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου σχολιάζοντας τις εξελίξεις, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων για τους ΑΝΕΛ ότι «ήταν ούτως ή άλλως ένα κόμμα με ημερομηνία λήξης».

«Παρών και σε κοινωνικά θέματα και σε εθνικά ζητήματα»

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε επακριβώς ότι «στην μάχη των εθνικών εκλογών που θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε. Το κόμμα παραμένει ενεργό, τα όργανα συνεχίζουν να λειτουργούν, έχει καθοριστεί στο τέλος του Φθινοπώρου να γίνει το 4ο τακτικό συνέδριο επανίδρυσης του κινήματος και εμείς θα δώσουμε το «παρών» σε οποιεσδήποτε εξελίξεις υπάρξουν και σε κοινωνικά θέματα και σε εθνικά ζητήματα».

«Όταν δεν συμμετέχεις σε μια μάχη, δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζεις τον πόλεμο για το καλό της πατρίδας»

«Όταν δεν συμμετέχεις σε μια μάχη και υποχωρείς τακτικά, δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζεις τον πόλεμο για το καλό της πατρίδας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας και για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Οι εξελίξεις θα «τρέξουν» γρήγορα γιατί η Τουρκία είναι «στριμωγμένη» και πιθανόν να κάνει απονενοημένη κίνηση. Εμείς θα είμαστε παρόντες για να ελέγχουμε τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας επίσης ότι «δεν φεύγει το θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών από την παρακολούθησή μας. Εμείς έχουμε δηλώσει και έχουμε καταθέσει και στην  UNESCO τα αντίστοιχα δικαιολογητικά σχετικά με το «γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη». Ο κ. Μητσοτάκης (αν είναι αυτός) ή ο οποιοσδήποτε εκλεγεί θα πρέπει να δώσει μια απάντηση στο θέμα αυτό. Ήδη όπως έχει καταγγελθεί και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, η Συμφωνία των Πρεσπών έχει καταστεί ανενεργή, διότι οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν την εφαρμόζουν και έχουν προχωρήσει στο να παραβαίνουν την «Συμφωνία». Όλα αυτά θα πρέπει να τα λάβει υπόψιν της η νέα κυβέρνηση. Εμείς θα είμαστε εκεί για να το παρακολουθούμε και παράλληλα θα είμαστε παρόντες σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα».

«Ήταν κόμμα με ημερομηνία λήξης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηθεοδώρου ανέφερε ότι «νομίζω ότι ήταν έτσι και αλλιώς ένα κόμμα με ημερομηνία λήξης. Ήταν ένα κόμμα που ανήκε στον δεξιό χώρο, αλλά τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση η συμφωνία που έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια έντιμη συμφωνία, η οποία μπορώ να πω ότι τηρήθηκε μέχρι τελευταίας στιγμής έως τον Αύγουστο του 2018 και έληξε με τις διαφωνίες που υπήρχαν. Μέχρι εκεί ο κ. Καμμένος κράτησε τον λόγο του, όπως βέβαια έκανε απέναντί του και ο ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα, ο καθένας θα διεκδικήσει ο,τι καλύτερο μπορεί. Προφανώς η μεγάλη αποτυχία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στις Ευρωεκλογές, δεν του δίνει και κανένα περιθώριο να συνεχίσει».

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι δεδομένη»

Τέλος σε ο,τι αφορά την «Συμφωνία των Πρεσπών» και την θέση των ΑΝΕΛ για αυτήν ο κ. Χατζηθεοδώρου σημείωσε ότι «είναι δικαίωμά τους και άποψή τους. Η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι δεδομένη».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 11/6/2019}