Κ. Αντωνιάδης: Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια ΑΜΘ πηγαίνει πολύ καλά

Θέματα και προβλήματα στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς αναμένεται να θέσουν ο ίδιος κι ο περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος  

Ο Κώστας Αντωνιάδης μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ανέλαβε καθήκοντα του αναπληρωτή περιφερειάρχη, καθώς και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας.

Στο ράδιο Χρόνος 87.5fm μίλησε για τα νέα καθήκοντά του, καθώς και για την κυβερνητική “απόβαση” στην περιοχή μας σε λίγα 24ωρα. Όπως είπε προλογικά ο κος Αντωνιάδης για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, «όλοι πρέπει να αξιολογούνται και νομίζω και οι πολιτικοί. Πρόκειται για μια καίρια θέση, η οποία θα βοηθήσει τον περιφερειάρχη να αναδείξει το έργο που έχουμε επιτελέσει τα προηγούμενα χρόνια. Η απορροφητικότητα με το ΕΣΠΑ στην περιοχή μας πηγαίνει πάρα πολύ καλά» δήλωσε με ικανοποίηση για το έργο της διοίκησης Χρήστου Μέτιου τα τελευταία τρία χρόνια.

Οργάνωση αλλά και γραφειοκρατία

Ο περιφερειάρχης πρόσφατα είχε σύσκεψη στην Κομοτηνή σύσκεψη με τους νέους αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους συμβούλους της διοίκησης, όπου έδωσε κατευθύνσεις για την εξέλιξη και την προβολή του έργου, καθώς επίσης για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Μιλώντας για αυτή την σύσκεψη ο κος Αντωνιάδη δήλωσε «την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια ευρεία σύσκεψη μαζί με όλους τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες που ως θέμα συζήτησης, ήταν ο συντονισμός που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των συμβούλων και των υπηρεσιακών παραγόντων. Πρέπει να μπορέσουμε να “τρέξουμε” πιο γρήγορα τα έργα που έχουν σηματοδοτηθεί και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Συνεχίζοντας τον συλλογισμό του είπε πως δυστυχώς στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα βάζει πολλά “εμπόδια” η γραφειοκρατία. «Δυστυχώς τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν δεν έχουν εκλείψει και σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο οτιδήποτε γίνεται, να γίνεται με γρήγορους ρυθμούς. Πρέπει να καταλάβουν και οι υπουργοί ότι επειδή ψηφίζουν έναν νόμο δεν μπορεί αυτός να εφαρμοστεί πάντα. Πρέπει να υπάρχει ευελιξία και προϋποθέσεις ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί. Αυτό πρέπει να το δει η κυβέρνηση και οι υπουργοί» είπε.

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην πρωθυπουργική επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην περιοχή μας, με -όπως όλα δείχνουν- πλήθος κυβερνητικών στελεχών. Όπως ενημέρωσε ο κος Αντωνιάδης, αφού γίνουν όλες οι επαφές των υπουργών θα υπάρξει μια ευρεία σύσκεψη «με αυτοδιοικητικούς, υπηρεσιακά στελέχη κτλ, με τον πρωθυπουργό που εκεί θα γίνει πιο αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων. Εγώ ως αναπληρωτής περιφερειάρχης και ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ΑΜΘ θα έχουμε την γενικότερη εποπτεία των θεμάτων και των προβλημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια ΑΜΘ».

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, του Δήμου Μπακιρτζάκη, 11/1/2023}