Αντιπεριφερειάρχης στη Διοίκηση Μέτιου ορίστηκε ο Τζιχάν Ιμάμογλου

Ανεξαρτητοποιήθηκε πριν μερικά εικοσιτετράωρα από την παράταξη Τοψίδη

Συνάντηση με τον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης Τζιχάν Ιμάμογλου (που ανεξαρτητοποιήθηκε πριν μερικά 24ωρα από την Περιφερειακή Σύνθεση του Χριστόδουλου Τοψίδη) είχε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Χρήστου Μέτιου μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κου Ιμάμογλου. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του περιφερειάρχη «στη συζήτηση που έγινε διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών σε μια σειρά από ζητήματα και αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ τους».

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο κος Ιμάμογλου δεν θα αποτελεί έναν απλό περιφερειακό σύμβουλο, αντιθέτως «στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο κ. Περιφερειάρχης όρισε τον κ. Ιμάμογλου θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ».

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης θα είναι αρμόδιος για το συντονισμό και την παρακολούθηση των δράσεων κοινωνικής πολιτικής που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου καθώς και των τομεακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που αφορούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Περιφέρειας.

Η θητεία του κ. Ιμάμογλου θα έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021και η άσκηση των καθηκόντων του θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ορισμού του στο ΦΕΚ.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 23/9/2020}