Στις 24 Μαΐου το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών

Δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου όπως έκανε γνωστό σήμερα το Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με ανακοίνωση του

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η επαναλειτουργία των σταθμών θα εξεταστεί αργότερα, ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, διευκρινίζεται ότι οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί επειδή -εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων- σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test) που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το άνοιγμα των βρεφονηπιακών θα γίνει στις 24 Μαΐου.

Νωρίτερα, στο ζήτημα αναφέρθηκε και η υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, με δηλώσεις της. Όπως είπε, «τις αποφάσεις θα κρίνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Σύμφωνα με όσα είπε στο Newsbomb.gr η κυρία Μιχαηλίδου, οι λοιμωξιολόγοι είναι επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών τώρα, για δύο λόγους:

ο πρώτος είναι ότι οι ειδικοί περιμένουν το αποτύπωμα από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και

ο δεύτερος έχει να κάνει με τις μεταλλάξεις καθώς θεωρείται ότι τα μικρά παιδιά λόγω των μεταλλάξεων μπορεί να γίνουν εστίες μετάδοσης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεών, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών, τόνισε σήμερα στον ANT1 ότι υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όπως είπε όσο κατεβαίνει η ηλικία, υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, από newsbomb.gr, 5/5/2021}