27 Ιανουαρίου ή 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί να παραταθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία , έχοντας τους μαθητές για πάνω από 6 ώρες ημερησίως απέναντι σε μια οθόνη

Η Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ή η Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, είναι οι δυο πιθανές ημερομηνίες επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων

Οι ημερομηνίες αυτές έχουν ακουστεί μέσα στο υπουργείο Παιδείας και η υπουργός Νίκη Κεραμέως αναμένει το “πράσινο φως” της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Τα μέλη της Επιτροπής που θα συνεδριάσουν αύριο Παρασκευή , παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, έχουν ως θέμα στην Ημερήσια Διάταξη το άνοιγμα  των Γυμνασίων και Λυκείων.

Στη συνεδρίαση η υπουργός Παιδείας θα αποκλείσει την επαναλειτουργία μόνο της Γ’ Λυκείου, για αντικειμενικούς λόγους, εάν τεθεί από μέλη των Επιτροπής.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να επαναλειτουργήσει όλη η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και όχι μόνο το Λύκειο, όσο πιο σύντομα γίνεται.

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί να παραταθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία , έχοντας τους μαθητές για πάνω από 6 ώρες ημερησίως απέναντι σε μια οθόνη.

Το “στίγμα” των προθέσεων της Κυβέρνησης το έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης,  στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με  την ακόλουθη δήλωση:

“Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων. Όσο καλά και να πηγαίνει η Τηλεκπαίδευση, που πηγαίνει καλά, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Θα έχουμε την εισήγηση της επιτροπής και θα αποφασίσουμε”.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, από esos.gr 21/1/2021}